snofi
Naslednji Pil izide 1. oktobra

Nova številka
September 2021

Revija
Izid: 1. 9. 2021
pepca oblacek

Ljubezenska zgodba - Kače in lestve 1. del

Kače in lestve 1. del

14
1. UČITELJICA BIOLOGIJE IN KYLIE

Dregnila sem Kylie. Če ne dobim čokolade ali eno dobro igro Kač in lestev se mi bo utrgalo od dolgčasa.
Biologija se je vlekla kot jara kača in moji možgani so hrepeneli po odmoru, ki je bil stran le pregrešnih petnajst minut.
Kylie je poškilila k meni in me z obrvmi vprašala kaj želim. Pa saj poznate tisti privzdig obrvi, ki je tako hiter, da te niti učitelj ne ujame. Njene popolno obrobljene prodorne modre oči so me spraševale, zakaj jo potrebujem. V roke sem ji potisnila majhen zložen listek na katerega sem s svojo okroglo pisavo nakracala 'help me'.
Ustnice je stisnila v tanko črto, da se ne bi nasmejala na široko ali bi šla celo tako daleč, da bi se na glas zasmejala ob listku, ki je bil identičen vsem ostalim na njeni mizi in so pripadali meni v zadnje pol ure.
Res sem bila obupna v biologiji. Nikoli nisem razumela teh povezav med celicami ali - bog pomagaj - si zapomnila imena delov rastlin, živali ali kakšnih kraljestev v naravi.
Lase, ki sem si spela v figo na glavi že najmanj bilionkrat iz čistega dolgčasa sem ponovno razpustila in jih še enkrat stisnila v figo na sredi glave, ki je bila tako tesna, da me je kar malo zategnilo.
Učiteljica Shelley me je grdo pogledala izpred katedra na katerem so pisale formule, ki v moji glavi niso naredile najmanjše povezave in siknila z njenim pretkanim glasom: "Kaia, bi lahko pustila svoje lase pri miru za sekundo? Razumem, če moraš danes k frizerju, ampak tudi on se ne bo toliko ukvarjal z njimi, kot se ti."
Za malo postavo kot je bila ona je res imela oster in pekoč jezik kot bi ravno pogoltnila feferon.
Naša učiteljica biologije je imela neverjetno ravne skoraj bele lase, ki so verjetno nekdaj bili pobarvani na blond in so sedaj čisto zbledeli, besne rjave oči, ki so streljale laserje, ko je bila jezna in malo nagubano kožo, ki jo je več kot očitno poskuša obdržati mlado in napeto z nešteto izdelki.
Kylie-ini lešnikovo rjavi lasje z rumenimi prameni so ji sledili, ko je sunkovito vstala in se obrnila proti zoprnici, za katero lahko kmalu pričakujemo, da mi bo kmalu dodelila pripor:
"Saj ni ona kriva, da ne znate voditi ure učiteljica," ji je po jeziku steklo kot med, ki ima v sebi trske.
Bela glava in laserske oči so se zaskule z mene in se pribile na mojo najboljšo prijateljico. 'O ne, ne boš ti krastača iz mikrovalovke uničujočih in strupenih kemikalij!' sem si mislila. Verjetno sem pri biologiji pobrala več, kot sem mislila. Čas da nekaj ukrenem, da spravim prijateljico iz težav.
"Prav ima," sem zvesto pokimala in vmes neopazno poslala prst (vemo kateri, kajne?) za mojim hrbtom. Predstavljala sem si ga zavitega v lepo, neoskrunjeno in svetleče belo kuverto, ki prijadra na njeno mizo. Če sem želela vzeti njeno pozornost z moje prijateljice sem morala žrtvovati sebe in tako torej uporabiti malo več nespoštljivih besed ter privlačiti pozornost. Vstala sem - takoj zatem, ko je Kylie sedla - za večji učinek s svojim poker obrazom in načela spakino nitko potrpljenja.
"Jaz se borim proti spancu že celo uro. Daj no, ženska! Razloži mi vsaj kje se frdamane reči uporablja, ne pa da samo nakladaš o brezveznih formulah v tri krasne. Zdaj pride na vrsto pa še hujši del," sem sladko zinila in jo nedolžno pogledala preden sem nadaljevala "Po nekem hecnem naključju pričakuješ, da bomo kar magično znali vsako sestavino te formule. Ampak nismo še na koncu: za vsako sestavino posebaj moramo poznati definicijo in še dodatno vedeli kje se uporabljajo v vsaj treh primerih! Če je to zdravo za naše možgane, potem ne vem kaj ni."
Moj zanimiv in predrzen govor so pospremili žvižgi odobravanja in ponosno ploskanje. Drmatično sem se priklonila razredu, potem pa se obrnila k učiteljici, ki je sedaj bila v obraz rdeča kot kuhan rak (če bi se ji para začela valiti iz ušes me ne bi presenetilo).
"Kaia, takšnega obnašanja ne bom tolerirala! Pripor po kosilu do treh. Ker pa ostali ne morete mimo mene brez kazni za ploskanje ob takem nespoštovanju, dobite vsi dodatno nalogo!" je zakričala z njenim ostudno nadležnim in visokim glasom ter me hudobno pogledala, jaz pa sem ji nazaj podarila kisel obraz, podoben tistemu izrazu, ko poješ ekstremno kislo limono.
Preostanek ure je bilo njeno čebljanje o formulah in tokrat je celo dodala njihove uporabe, kot bi mi želela naravnost v obraz vreči torto ob besedah 'Vidiš, da razložim uporabo? Naslednjič bolje poslušaj!'. Osebno sem bila najsrečnejša, ko sem lahko zadušljivo učilnico zapustila med prvimi učenci, ki smo se takoj zakadili v jedilnico z bolečimi želodci.
S Kylie sva se z najinimi pladnji kot po navadi posedli za mizo v levem kotu, ki je bila najbolj oddaljena od mize pošasti oz. učitelji. Medtem ko sta vodena špinača in hladni pire krompir zdolgočaseno ležala v najinih krožnikih sva midve globoko razravljali o tem, kako sovraživa najino učiteljico biologije.
"In si videla kako besna je bila? Lahko si srečna, da te pravice ščitijo pred tem, da ti ni izpraskala oči!" je navdušeno in s široko razprtimi očmi povedala Kylie medtem pa podzavestno z žlico krožila po krožniku.
S prstom sem pokazala na vsebino, ki je bila sedaj lepo premešana in z zaskrbljenim izrazom na obrazu vprašala: "Boš to pojedla?"
"Ja," samozavestno je pokimala in z žlico zajela ter pogoltnila kot je volk zmazal šest kozličkov.
"Aha," moje začudenje se je še bolj razširilo, ko je z zadovoljnim obrazom maznila še eno žlico te pomešane hrane. Ta pogovor ni šel nikamor, ker sem vedela, da njej poskušati dopovedati nekaj, o čemer je že določila je bilo kot če bi mravljica poskušala premakniti skalo gor po hribu. Ne bi delovalo in se ne bi zgodilo in torej brezupno.
Ko mi je začela tišina med nama po parih sekundah presedati in nisem dobila nikakršne želje po jedi, sem se raje vrnila na prejšnjo varno temo in priznala: "Jaz sem mislila, da ji bo možgane razneslo zaradi pritiska."
Kylie je skomignila: "Nikoli nisem mislila, da jih ima kaj dosti, če sem iskrena."
"Kylie!"
"Kaj?"
"Lahko bi te slišala! Na drugem koncu jedilnice je!"
S kazalcem sem pokazala na drugo stran naše obljudene jedilnice, kjer je krastača s prašičjimi očmi mirno žvečila kosilo. Huh. Očitno ji je spet pregovrelo in je morala vzeti pomirjevala. Hvala bogu, da je hrup v prostoru utišal najino glasno razglabljanje, kajti če bi ga zlobnica slišala... recimo le, da ji niti dodatna doza pomirjeval ne bi pomagala. Ker pa naju že v osnovi ni marala, ji tudi tretja doza verjetno ne bi.
"Koga briga? Kaj je najhuje, kar lahko naredi? Mi da pripor? Dodatno nalogo? Jaz čez par minut sploh ne bom ve pod šolskim nadzorom, tako da si ta zverina lahko te ideje izbije iz glave," je skomignila. Grdo sem jo pogledala.
"Ja, ti mogoče, ampak jaz pa ne" Jaz pa IMAM pripor, se spomniš?"
"Oh, saj res. Ja tebi bi hudo zapredlo, če bi naju slišala," se je strinjala potem pa s prvzdignjeno brvjo vprašala: "Zakaj si se drugače sploh še bolj izpostavila? Poskusila sem ti kriti hrbet!"
"Jaz pa sem ga tebi. Se ne spomniš, da imaš danes ob osmih nastop? Vaditi moraš, da ne omenjam, da morate priti tja tri ure prej, da se preoblečete, uglasite inštrumente, imate generalko in potem vse še enkrat preverite? Pa vem da imaš še nalogo od petka za kemijo, ki je jutri. Bolj potrebuješ prosti čas kot jaz," stisnila sem jo za roko in je spustila. Saj veste, tista podpirajoča gesta?
"Hitro pojej. Saj veš kakšna je tvoja mama pred tvojimi koncerti," sem rekla, ko sem opazila uro.
"Ja, čisto histerična. Včasih se mi zdi, da je še bolj nervozna kot jaz," se je zasmejala Kylie, pogoltnila še zadnjih deset žlic, odnesla pladenj, mi pomahala potem pa izginila dol po pred kratko prenovljenem a kljub temu starem hodniku.
Zavzdihnila sem. Tudi jaz bom morala počasi odnesti pladenj. Vase sem prisilila pet naravnost ogabnih grižljajev, potem pa oponašala njeno gesto pri odnašanju pladnja. Le da sem jaz stran vrgla večino. Ura je čas, da grem počakati pred mojo najbolj osovraženo učiljnico za mučilni pripor. Z žalostnim pogledom sem zapustila jedilnico in si v glavi ponavljala stavek: 'Stvari, ki jih naredimo za svoje prijatelje.' okoli in okoli.


~~~~
Hojla vsem!
Naslednji del je v planih za naslednji teden, mogoče mi ga celo ta teden uspe stisniti v urnik. Komentirajte spodaj, stisnite glas na vrhu in zdaj vas zapuščam s košarico poljubčkov.
~Z ljubeznijo, Soamij


P. S.: Že v naslednjem delu se vse začne, tako da spremljajte, ker nasldnji del se konča na cliffhangerju, če bo šlo kot planirano ;) ;)
 

Odgovori:

Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
!!!! to je izjemno dobro! dejansko in dobesedno kot prava knjiga! js sem v Š.O.K.U. js bom jokala (idk zaka) am je res presneto dobro. že grem brat naslednji dellll:heart::heart::heart:

lp, Tani:tomato:
1
 
Awwwwwwwwww HVALA TI! Nimaš pojma kako sem ti hvaležna! <3 <3 <3
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
omg to je suprrrrrrrr:heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes:
0
1
 
Hvala za branje!
 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Ljubezenska zgodba

Revija PIL

Rezultati

Ogledov: 550 Odgovorov: 14
 
22
Revija PIL

Konec sprejemanja novih del

Ogledov: 242 Odgovorov: 1
 
19
Car

Tasa dobi najlepsega decka

Ogledov: 256 Odgovorov: 3
 
10
car

TASA IMA VELIKO DECKOV

Ogledov: 271 Odgovorov: 4
 
9
car

JAN in punce

Ogledov: 261 Odgovorov: 6
 
19
WhoLovesBooksAndMusic

Kače in lestve 8. del

Ogledov: 226 Odgovorov: 2
 
11
WhoLovesBooksAndMusic

Kače in lestve 7. del

Ogledov: 234 Odgovorov: 3
 
12
Book📖

VSE ZA LJUBEZEN❤ 2. del

Ogledov: 155 Odgovorov: 0
 
3
MY LOVE potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

FANTI BFF JAZ

Zdravo bom kar začela
zaljubljena sem v enega izmed fantov v našem razredu. Ampak vanj je zaljubljena tudi moja BFF lani je bil zaljubljen vanjo in baje da sta že tudi nekaj imela pa ne mislim o spolnih odnosih ampak držala sta se za roke in tako naprej nič resnega zaden mesec lanskega šolskega leta pa sem se še jaz zaljubila vanj letos mi je priznal da je tudi on zaljubljen vame in od takrat naprej se ni več pogovarjal z mano prej, ko pa si še nisva priznala pa je bil čist ok do mene skupi sva se smejala in pač lahk bi rekla, da sva bla BFF. fora pa je v tem, da me ful žre če bi bil res v mene kaj bi rekla o tem moja BFF. opazila sem da od takrat naprej ko je bila zaljubljena vanj sj sma se družle pa vse to ampak ni blo to to. postala je oprostite izrazu samovšečna krava. rekla je da je itak v njo in pač tak js pa sem se ful trudla da moja ljubezen ne bi uničila najinega prijateljstva z prijateljico (BFF). strah pa me je tudi tega ker je vame zaljubljen fant v katerega jaz nisem pa mu ne želi povedati v obraz da nisem vanj.
prosim kaj naj naredim zaradi mojega " fanta " se žrem ne morem se skoncentrirati na svoje delo v šoli pa tudi ne vem kaj naj z vsem ostalim navedenem v pismu
rada vas imam
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Vprašanje

Katera naslovnica Pila vam je bolj všeč?
Takšne, kot so bile prejšnje šolsko leto.
(98)
Letošnja!
(73)
Ne opazim razlike.
(47)

POIŠČI PILOVCA/KO

Oglas

Zadnji odgovori festival

o ja je odgovoril/a na
Goljufija. Mary, je to res? Naj ti povem, ...
 

BOXarka je odgovoril/a na
mislim da si jo prepisala iz interneta ali ...
 

HermioneGranger je odgovoril/a na
Amazing!:heartpulse:
 

HermioneGranger je odgovoril/a na
Fuul lepa slika. Le kja sta? ;) :heartpulse: ...
 

HermioneGranger je odgovoril/a na
Talentirana!!:sparkling_heart::heartpulse:
 

HermioneGranger je odgovoril/a na
Lepo!!:heartpulse::sparkling_heart:
 

vedno nasmejana je odgovoril/a na
Lepo od tebe, da rada pomagaš. :slight_smile::thumbsup:
 

MančiAnimalLover;) je odgovoril/a na
wow. Brez besed
 

MančiAnimalLover;) je odgovoril/a na
že tretjič sem prebrala do konca. Joj, kako ...
 

MančiAnimalLover;) je odgovoril/a na
Manon, oprosti ker nisem nobenega dela pokomentirala. ...
 

dragon girl je odgovoril/a na
Waw. Zanimiva! Odlično je!:heart_eyes::smile:
 

dragon girl je odgovoril/a na
Waw. Zelooo dobro ti gre! Amazing!:heart_eyes::kissing_heart:
 

dragon girl je odgovoril/a na
Waw. Ful zanimivo!:kissing_heart::heart_eyes::kissing_heart::heart_eyes:
 

dragon girl je odgovoril/a na
Odlično! Bravo cookies!:heart_eyes::kissing_heart: