snofi
Naslednji Pil izide 1. septembra
Ikona Ikona Ikona Ikona
pepca oblacek

značka Pisalnica: Zločin brez konca 4. del

Zločin brez konca 4. del

5
*b* Grace *b*
Noga mi je že ozdravela in Criss je menil, da sem pripravljena na novo misijo. Govoril mi je o pogrešanju dveh članov, ki sta pred tednom dni izginila med raziskovanjem oropane trgovine. Vse, kar mi je povedal, sem si skrbno zabeležila v glavo, saj bi mi lahko vsak podatek koristil. Najprej sem mislila, da je Criss obupal nad iskanjem Quentina in Hillawa, ker za njima nismo našli nobenih sledi, a sem se motila. Poslal me je naravnost na kraj zločina.
Crissu sem tudi poročala o vsem, kar sem odkrila med ruševinami stavbe, ki je bila razstreljena. Govorila sem mu o tem, kako nisem našla nobenega trupla. In o odrezani roki, ki je imela vtisnjen Willov znak. Roko sem seveda prinesla s sabo in vodja si jo je skrbno shranil.
Veliko sem razmišljala o Crissu. Kot vodja je odličen in ima super domislice. Njegova ukazovalnost na sploh nikogar ne moti, je pa zanimivo, da sam nikoli ne odhaja raziskovat. Ne spomnim se, kdaj je nazadnje odšel iz glavne baze.
Takoj, ko sem bila dovolj pri močeh, sem obiskala Andyja. Vedno je delal v bazi Sokolji krempelj, kateri je res pristajalo ime. Iz nje si imel lep razgled. A lega baz je zaupna… za vse, ki niso člani.
»Kelly, sem!« sem zaklicala kosmatincu, ki je ovohaval smetnjak. Ob mojem klicu je dvignil pogled in pomočil malo prej ovohan predmet. Nato je prišel k meni.
Pramen las, ki je ušel iz razmršene kite, sem si zataknila za uho. Poravnala sem si očala na nosu in preverila zadah. Vse kaže na dobro, sem si dajala upanje.
Nato je izza vogala stopil Andy. Oblečen je imel značilni dolg rjav plašč, ki smo ga nosili člani. Videlo se je, da si je celo uredil frizuro. To mi je bilo všeč. Iz žepa je potegnil ključe in stisnil na gumb. Avtomobil se je odklenil.
Odprl mi je vrata in jih pridržal. Če se ne bi posebej urila, bi se zasmejala, a moj obraz je ostal brezizrazen. Lahno sem mu pokimala in se usedla na sovoznikov sedež. Kelly je silil k meni, a ga je Andy namestil na zadnje sedeže, kjer se je udobno ulegel.
Ko smo bili vsi v avtomobilu, je Andy vžgal in smo se odpeljali. V primerjavi z mano Andy ni mogel prikriti polovičnega nasmeška, ki mu je razjasnil obraz. Vedela sem, da zdaj še nisem na delu, zato sem ustnicam prepustila, da so se mi zavihale v lep nasmeh. »Spet v akciji, kaj?« sem vprašala in pogledala njegove sive oči.
»Saj veš, da je Criss preveč zaposlen,« je odvrnil. Zadnjo besedo je izgovoril počasneje, saj sva oba vedela, da ni res. Zasmejala sem se.
»Sprosti se, Gracie. Zdaj te Criss ne gleda in si lahko daš duška.« Zardela sem ob njegovem zbadanju, a sem vedela, da se držim čisto preveč resno. Delo je name močno vplivalo. Andyju pa je bilo vseeno.
»Pazi!« sem kriknila, ko je nekdo nemarno speljal pred avtomobilom. Skoraj bi povzročil nesrečo, a se je Andy umaknil. »Kreten!« sem še dodala in sploh nisem mislila na to, da moj fant sedi zraven mene. Ta se je odsekano zasmejal in pospešil.
Pot do kraja, kamor smo se peljali, je bila dolgočasna in nisem znala začeti pogovora. Tudi Andy je bil tiho, Kelly pa je očitno zadremal. Tudi mene je potegnilo v spanec.
Zbudil me je nežen dotik na ramenu. Zdrznila sem se. Andy je ustavil avto in mi odprl vrata. Zazehala sem in stopila iz avtomobila. Malo sem se razgledala.
Bili smo na sredi ravnega podeželja, ki ni bilo poseljeno. V krogu kakšnih dveh kilometrov ni bilo nobene stavbe. Samo drobna drevesa in grmičevje ter blatna trava. Nekje v daljavi so se videle krave. Meni osebno ta praznina ni bila všeč. Med vso to praznino pa je stala zapuščena trgovina. Da se popravim: zapuščena pred parimi dnevi.
Trgovinica ni bila velika, lahko bi bila tudi večja trafika. No, imela je dve nadstropji. Okna so bila v večini razbita ali na pol popravljena s lesenimi deskami. Vrata so bila odprta.
Andy je gledal po tleh in iskal sledi drugih avtomobilov ali česa podobnega. Edina sled je bila od avtomobila Quentina in Hillawa, ki je razbit stal pred trgovino. Kelly je vohljal okoli njega, nato pa smo se skupaj odpravili v trgovino.
Porinila sem odprta siva vrata in stopila v trgovino. Fanta sta mi tesno sledila. Prišli smo na prašen hodnik. Vodil je do rjavih vrat s srebrno kljuko. Na desni strani pa so stala pastelno rjava vrata. Spomnila sem se, kako mi je Criss pravil o vratih. Rekel je, da rjava vodijo v prostor trgovine, pastelna pa v zgornjo nadstropje.
»Kam greva?« me je vprašal Andy.
»Lahko se ločiva.«
»Če je tako, potem grem naravnost. Ti lahko greš v zgornje nadstropje.«
»Prav. Kelly,« sem poklicala psa in glavo je obrnil k meni, »ostani z Andyjem.«
Odprla sem vrata in zagledala lesene stopnice v zelo slabem stanju. Bilo je zelo temno, zato sem prižgala ročno svetilko. Stopila sem na stopnišče in takoj mi je zaškripalo pod nogami. Hodila sem, dokler nisem prišla do vrat. No, vrat ni bilo več, bila je samo odprtina za vrata. Šele potem sem jih zagledala kako so očitno odletela s tečajev in zdaj ležala na tleh. Stopila sem v prostor in še vedno svetila s svetilko, saj je bila žarnica na stropu pokvarjena. Tla v prostoru, v primerjavi s stopnicami, niso škripala. Tako sem se v miru sprehodila.
Na tleh, po steni ali stropu ni bilo ničesar nenavadnega ali kar bi lahko pričalo o tem, da se bi tukaj kaj zgodilo. Čudno mi je bilo le, da je bila edina stvar v prostoru lesena omara. Stopila sem do nje.
Odprla sem vrata (imela so namreč le eno krilo). Ničesar ni bilo notri. Vseeno mi ni dala miru.
Nisem vedela, kaj naj zdaj storim, zato sem iz žepa potegnila zvočnik. Poklicala sem Andyja.
»Kličem 801, tukaj 455.«
»Mhm?« se je oglasilo in spreletelo me je, da sem ga morda zmotila pri čem pomembnem.
»Jaz nisem ničesar našla. Prostor v zgornjem nadstropju nima ničesar sumljivega, le omara je malo nenavadna.«
»Kaj pa je tako nenavadnega na njej?« ga je zanimalo.
»Hm, pravzaprav nič, le čudno je, da sameva v prostoru. Povsem običajna je.«
»Aha. No, jaz še nisem končal. Lahko mi prideš pomagat.«
Prekinila sem in se že nameravala odpraviti nazaj v pritličje. Vendar me je nekaj zadržalo. Še enkrat sem pogledala v omaro. Takrat sem prvič zagledala majhno luknjico čudno oblike v tleh omare. Nisem je smela spregledati. Poskušala sem dvigniti omaro, pa sem videla, da je pritrjena na tla. To bi lahko marsikaj pomenilo.
Sklonila sem se in svetilko usmerila skozi luknjico. Nato sem oko prislonila na tla in pogledala skozi. Zdelo se mi je, da vidim lestev. *i* Lestev? *i*
»801, potrebujem te v zgornjem nadstropju,« sem šepnila v zvočnik.

.............................................

Pozdravljeni!
Zagotovo ste že vsi opazili, da je Pisalnica soet oživela in je zgodb toliko, da ti kar ne manjka čtiva za branje. Ampak ne bom zdaj o tem. ;)
Tukaj je nov del moje kriminalke in upam, da boste v branju uživali. :)
 

Odgovori:

Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
heyy <3
res super, js lovam kriminalke haha. pa tut tvoj stil pisanja mi je ful všeč. me prav zanima kako se bo nadaljevala zgodba :smirk::fire:
bi napisala še več pa se mi mudi pospravljat haha
~cg
0
 
Haha hvala za lep komentar. :)
In za vse pohvale ane. 🔥
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Hojla!
Nov del - novi podatki in z njimi še več teorij, ki mi roji po glavi. Če sem prav razumela, skrivnostna baza Sokolji krempelj ni ravno neka običajna policiska postaja (ali nek kraj, kjer se zbirajo kriminalsti), kar me je še toliko bolj pritegnilo k branju. Jah, mislim, da bi to lahko že prej ugotovila, trapa jaz... Razveselila sem se dodatnega opisa trgovine, saj je prej nisem znala umestiti v okolje, da ne omenjam kemije med Grace in Andyjem :blush: Všeč mi je, da nista v nekem pocukranem odnosu, ampak si dejansko krijeta hrbeh, skrbita drug za drugega in vesta, da se ne smeta ravno spogledovati, ko sta na dolžnosti. Všeč mi je, da opisuješ tako raziskovanje primera kot tudi osebno življenje literarnih likov. Razmerje med njima je odlično, nikoli se ne dolgočasim in vsak del preberem prehitro, kot bi si želela.
Vidim, da si zadnje dni v pogonu s pisanjem ... Em, ali bi lahko prosim čim prej napisala nadaljevanje te zgodbe? Prosim ... *kjut učki* Tudi ostale so odlične, ampak meni je ta še najbolj pri srcu in se je vedno razveselim.
Uživaj v počitnicah
Clara :spider:
0
 
Res ti hvala za lep komentar. :) nisem bila glih aktivna, zato ga prej še nisem videla.
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
js sm in love s to zgodbo:heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes:
nimam besed:heart_eyes::heart_eyes:
0
 
Hvala <3
 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Preden na spletu karkoli objaviš, se vprašaj: ali objava vsebuje karkoli, česar ne bi želel deliti s popolnim neznancem na cesti?

Pisalnica


Objava:

Ledeno srce 2. del

Ogledov: 7 Odgovorov: 0
 
0
Objava:

Odvzem morja, 4. del

Ogledov: 2 Odgovorov: 0
 
0
Objava:

Težave Amelie White, 44. del

Ogledov: 2 Odgovorov: 0
 
0
Objava:

Skrivnosti Belle Black, 22. del

Ogledov: 3 Odgovorov: 0
 
0
Objava:

Življenje Emilly Anderson 3. del

Ogledov: 1 Odgovorov: 0
 
0
Objava:

Odvzem morja, 3. del

Ogledov: 12 Odgovorov: 0
 
0
Objava:

Težave Amelie White, 43. del

Ogledov: 5 Odgovorov: 0
 
0
Objava:

Skrivnosti Belle Black, 21. del

Ogledov: 4 Odgovorov: 0
 
0
anonimna potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

Srednja šola

Zdravo,
septembra grem v 1 letnik srednje šole in imam nekaj vprašanj.
1. Nevem če je bolje da bi za v šolo imela nahrbtnik ali večjo torbico. Odločila sem se da bom uporabljala zvezke, ne akte, saj se mi zdi da mi bo bolj odgovarjalo. In nevem če bom vse zvezke spravila v večjo torbico, ker sploh nevem koliko približno jih rabim. Delavnih zvezkov in učbenikov res ni veliko (11 učbenikov in delavnih zvezkov za 17 predmetov) in nevem kaj mi bo bolj priročno.
2. Moram kar priznati da me ni strah prvega dne saj sem že spoznala eno mojo bodočo sošolko in nimam niti straha pred spoznavanjem novih ljudi, tako da upam da se bom dobro razumela z sošolci. Ampak to je edini manjši strah na tem področju, da nebom dobila vredu sošolcev, saj sem v OŠ imela večino sošolcev samovšečnežev.
3.Zdaj pa še zadnja stvar ki me zanima. Ali potrebuješ veliko pripomočkov za pisanje, veliko barvnih kulic, markerje itd. Ali je lažje da to urejaš doma, govorim glede časovnice, saj nimam občutka kako hitro bomo obdelovali snov, in kako hitro bo treba pisati.
4.Kakšni so kaj načini ocenjevanja, predvidevam da so testi enaki ampak kaj pa ustne ocene ter projektne naloge. Kako se učiteji lotijo teh dveh področij pri ocenjevanju?

Hvala za pomoč že v naprej in vsem vam želim uspešno šolsko leto.
Lp, Anonimna
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Vprašanje

Ali spremljaš Pil na Instagramu?
Ja, z veseljem!
(29)
Ne še, bom pa zdaj začel/a.
(17)
Ne, Pil na Instagramu ni zanimiv.
(34)
Ne uporabljam Instagrama.
(196)

POIŠČI PILOVCA/KO

VARNO NA SPLETU

Zakaj moraš biti na spletu še posebej previden?
 1. Ker nikoli ne veš, s kom zares govoriš.
 2. Ker je veliko škodljivih spletnih strani, ki lahko okužijo tvoj računalnik ali zlorabijo tvoje podatke.
 3. Ker lahko deljenje podatke ali fotografije nekdo hitro izkoristi v druge namene.
Zakaj moreš biti pazljiv, ko objavljaš fotografije?
 1. Ko deliš fotografijo, izgubiš nadzor nad tem, kaj se z njo zgodi.
 2. Tvoje fotografije na spletu lahko najde vsak.
 3. Kar je enkrat objavljeno na spletu, tam ostane za vedno.
Kako poskrbeti za zasebnost na spletu?
 1. Preveri, da imaš na vseh straneh urejene nastavitve zasebnosti.
 2. Prepričaj se, da imaš vklopljeno možnost odobritve fotografij, na katerih te ljudje označijo.
 3. Zavedaj se, da lahko vedno prijaviš neprimerne vsebine, ki posegajo v tvojo zasebnost.
Bodi pozoren, ko sprejemaš nove prijatelje!
 1. Premisli, preden sprejmeš prošnjo za prijateljstvo. To osebo res poznaš?
 2. Neznanci so lahko tvoji vrstniki, lahko pa se za njih samo izdajajo.
 3. Ko nekomu odobriš prošnjo za prijateljstvo, mu omogočiš dostop do vseh svojih podatkov!
Tri pravila varnosti na spletu:
 1. Nastavi si močno geslo in ga ne zaupaj nikomur.
 2. Ne prijavljaj se na omrežja, ki jih ne poznaš.
 3. Če si se prijavil na tuje omrežje, poskrbi, da se boš z njega tudi odjavil in da se tvoje gesla niso shranila.
Vedno imej v mislih!
 1. Nikomur ne zaupaj svojega priimka, naslova, telefonske številke in podobnih podatkov.
 2. Ne objavljaj fotografij drugih, še posebej ne brez njihovega dovoljenja.
 3. Postavi si časovne omejitve glede uporabe spleta, saj čas na spletu hitro mine.
Kakšna so pravila obnašanja na družbenih omrežjih in forumih?
 1. Vedno bodi prijazen do drugih.
 2. Na nesramne komentarje ne rabiš odgovarjati.
 3. Če se nekdo neprimerno obnaša, ga blokiraj.
Kako ustvariti dober vzdevek?
 1. Pri ustvarjanju vzdevkov bodi izviren.
 2. V vzdevku ne uporabljaj svojega imena ali starosti.
 3. Za vsako družbeno omrežje ali spletno stran imej drugačen vzdevek.
Zapomni si!
 1. Na spletu ne klikaj vsega, kar vidiš.
 2. Prepričaj se, da si na varnih spletnih straneh in ne prenašaj datotek neznanega izvora.
 3. Povezave, ki jih ne poznaš, lahko na tvojo napravo prenesejo viruse.
Kako varno uporabljati družbena omrežja?
 1. Tvoj profil naj bo nastavljen na zasebno.
 2. Sprejmi le ljudi, ki jih poznaš.
 3. Ne objavljaj stvari, za katere ne želiš, da jih vidijo vsi in se jih boš čez 20 let sramoval.
Kakšno je varno geslo?
 1. Vsebuje najmanj 10 znakov.
 2. Vsebuje velike in male začetnice ter številke.
 3. Vsebuje posebne znake.
Dobro geslo je osnova varnosti na spletu!
 1. Geslo ima na internetu isto vlogo kot ključ, s katerim zakleneš dom.
 2. Preveč enostavno geslo lahko razvozla praktično vsakdo.
 3. Pri ustvarjanju gesel bodi kreativen.
Geslo imaš, kaj pa zdaj?
 1. Geslo redno menjaj.
 2. Če ga shranjuješ, poskrbi, da je na varnem mestu.
 3. Ne shranjuj gesla, napisanega na listku, v ovitku telefona.
Kako varno nakupovati na spletu?
 1. Drži se preverjenih spletnih mest.
 2. Vedno preveri podatke o trgovcu in se prepričaj, da so resnični.
 3. Vedno nakupuj s starši ali drugo odraslo osebo, ki je vešča spletnega nakupovanja.
Pazi, ko nakupuješ na spletu!
 1. Pred vnašanjem kreditne kartice preveri, da je v orodni vrstici izpisana kratica »https« s ključavnico.
 2. Preklikaj stran in se prepričaj, da je prava.
 3. Preveri naslov spletne strani, izpisan v orodni vrstici.
Na kaj moraš paziti pri nagradnih igrah?
 1. Če so predobre, da bi bile resnične, gre verjetno za prevaro.
 2. Dobro preveri, kdo organizira nagradno igro.
 3. Bogate obljube so znak za alarm.

Oglas

Zadnji odgovori

I love book je odgovoril/a na
koala haha
 

Loona88 (Neprijavljena:) je odgovoril/a na
Pes!!!🥰:heart::heart:
 

A.j.d.a. je odgovoril/a na
Prosim še kakšen del!
 

LadyBugFAN je odgovoril/a na
Why'd you only call me when you're high, ...
 

warrior cats fan je odgovoril/a na
warrior cats so ful fajn knjige, sam so v ...
 

mimi3521 je odgovoril/a na
chrissy wake up... hey hello...:relieved::relieved::relieved:
 

Doggylover je odgovoril/a na
Oboje dobimo v posebnem dogodku. Torej balon ...
 

Doggylover je odgovoril/a na
vijolica lp Doggylover
 

Cool Girl je odgovoril/a na
super je izpadlo! izgleda ful živahno in ...
 

Cool Girl je odgovoril/a na
res ful lepo, ves trud se vidi! :))
 

Cool Girl je odgovoril/a na
vampirkin dnevnik (sedem delov je), okrutni ...
 

Loona88 je odgovoril/a na
A to naj bi se oblekla?? :sweat_smile::rofl::rofl: ...
 

Loona88 je odgovoril/a na
Vrtnica maybe??
 

Kally je odgovoril/a na
sem zraven, pa plss obveščaj me!
 

Amy Raven je odgovoril/a na
1. Očeta 2. Pomoj v knjigi Pravljice Barda ...