Bananini mafini z belo čokolado
6
*i**b*BANANINI MAFINI Z BELO ČOKOLADO*b**i*
*i*SESTAVINE*i*
220g moke
80g sladkorja
1 žlička pecilnega praška
0,5 sode bikarbone
2 ščepca soli
mleti cimet po želji
3 velike zrele banane
110g stopljenega masla
1 žlička vanilijeve arome
80g bele čokolade
*i*POSTOPEK*i*
Pečico segrejemo na 180°C. V vdolbinice pekača za mafine vstavimo papirnate košarice ali pa jih rahlo namestimo z oljem(maslom).
V skledo presejemo moko in pecilni prašek. Dodamo sladkor, sol in sodo bikarbono ter sestavine dobro premešamo. Po želji dodamo tudi ščepec ali dva mletega cimeta.
Banane olupimo in jih narežemo na kolobarje, ki jih stresemo v skledo in z vilicami pretlačimo v grob pire. Premešamo jajca, stopljeno maslo in vanilijevo aromo. Bananino zmes stresemo v skledo s suhimi sestavinami ter vse skupaj s kuhalnico ali žlico premešamo samo toliko, da se sestavine navlažijo in sprimejo skupaj. V testo nato vmešamo na koščke narezano čokolado.
S pripravljenim testom do 2/3 napolnimo papirnate košarice ali vdolbinice pekača za mafine, tako, da v en mafin zapičim zobotrebec-če na njem ni ostankov testa, ko ga izvlečemo so mafini pečeni.
Lp G:zap:
*i*SESTAVINE*i*
220g moke
80g sladkorja
1 žlička pecilnega praška
0,5 sode bikarbone
2 ščepca soli
mleti cimet po želji
3 velike zrele banane
110g stopljenega masla
1 žlička vanilijeve arome
80g bele čokolade
*i*POSTOPEK*i*
Pečico segrejemo na 180°C. V vdolbinice pekača za mafine vstavimo papirnate košarice ali pa jih rahlo namestimo z oljem(maslom).
V skledo presejemo moko in pecilni prašek. Dodamo sladkor, sol in sodo bikarbono ter sestavine dobro premešamo. Po želji dodamo tudi ščepec ali dva mletega cimeta.
Banane olupimo in jih narežemo na kolobarje, ki jih stresemo v skledo in z vilicami pretlačimo v grob pire. Premešamo jajca, stopljeno maslo in vanilijevo aromo. Bananino zmes stresemo v skledo s suhimi sestavinami ter vse skupaj s kuhalnico ali žlico premešamo samo toliko, da se sestavine navlažijo in sprimejo skupaj. V testo nato vmešamo na koščke narezano čokolado.
S pripravljenim testom do 2/3 napolnimo papirnate košarice ali vdolbinice pekača za mafine, tako, da v en mafin zapičim zobotrebec-če na njem ni ostankov testa, ko ga izvlečemo so mafini pečeni.
Lp G:zap:
Odgovori:
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Wow kako dobro se to sliši! Takoj ko bom imela kaj časa jih bom spekla!
Lp Twiggy
Lp Twiggy
1
Moj odgovor:
Svetloba3714
potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica
Energija
Ojla,
upam, da mi boste lahko pomagali.
Že nekaj časa se mi dogaja, da se počutim brez energije in ne vem, kaj naj naredim. Kot, da energije ne dobim, ampak želodec pa imam poln. To je kar težko opisati, na primer težje prehodim dolge poti, se mi kar vleče. Čudno mi je tudi to, da hitro postanem lačna (npr. 3 ure po obroku), ampak v sebi še zmeraj čutim, kot da še imam hrano v sebi (od prej).
Hvala za pomoč <33
upam, da mi boste lahko pomagali.
Že nekaj časa se mi dogaja, da se počutim brez energije in ne vem, kaj naj naredim. Kot, da energije ne dobim, ampak želodec pa imam poln. To je kar težko opisati, na primer težje prehodim dolge poti, se mi kar vleče. Čudno mi je tudi to, da hitro postanem lačna (npr. 3 ure po obroku), ampak v sebi še zmeraj čutim, kot da še imam hrano v sebi (od prej).
Hvala za pomoč <33
Obvestila
1.9.2024
Veliki literarni natečaj "NAJST"
Sodelujte na natečaju "NAJST," ki ga najdete v rubriki FESTIVAL!
Dogodek je del programa bralne kulture, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.
POIŠČI PILOVCA/KO
Pogosta vprašanja
POSVOJI ŠNOFIJA!
Oglas
Uuuu sliši se fulll dobr!!! :kissing_heart::heart_eyes:
wowww, lovam temno čokolado, jogurt, cimet ...
Vsec mi je:clap::thumbsup::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes: