Poletna torta našega otroštva
5
*b* SESTAVINE: *b*
*b* Za biskvit: *b*
*250 g moke
*100 g sladkorja
*150 ml vode
*50 ml olja
*5 jajc
*čajna žlička vanilijevege arome
*vrečka pecilnega praška
*ščepec soli
*b* Za kremo: *b*
*250 ml smetane za stepanje
*250 ml maskarpone/kremega sira
*2 žlici sladkorja
*čajna žlička vanilijeve arome
*b* Ostale sestavine: *b*
*velik paket baby piškotov
*sveže sadje
*mleko
*b* POSTOPEK: *b*
*b* Jajca *b* ločimo in beljake, ki jim dodamo ščepec *b* soli, *b* stepemo v gost sneg. Rumenjakom medtem dodamo *b* sladkor *b* in *b* vanilijevo aromo *b* ter penasto zmešamo, dokler masa rahlo ne naraste. Dolijemo *b* olje *b* in *b* vodo, *b* nato pa mešamo (najboljše z električnim mešalnikom) vsaj 2 minuti.
V drugi posodi združimo *b* moko *b* s *b* pecilnim praškom *b* in ju počasi dodajamo v prvo posodo. Pazimo, da ni grudic.
Ko je masa gladka in gosta, dodamo sneg in vse skupaj ročno zmešamo.
Maso vlijemo v velik pekač obložen s peki papirjem. Pečemo na *b* 180°C *b* v ogreti pečici za *b* 35 minut, *b* oziroma dokler ni biskvit zlato rumen.
Medtem ko se biskvit peče, pripravimo kremo. Gosto stepemo *b* smetano *b* in ji primešamo *b* maskarpone. *b* Dodamo še *b* sladkor *b* in *b* vanilijevo aromo. *b* Mešanje je lažje z električnim mešalnikom.
Naš biskvit se je spekel. Počakamo, da se ohladi, nato pa je čas za krašenje torte.
Izmerimo debelino piškotov, ki meri nekje 1,5 do 2 cm. Toliko roba biskvita moramo odrezati. Rob, ki smo ga odrezali, lahko pojemo kot pecivo ali pa ga uporabimo za okrasitev na vrtu torte. Izrezali smo ga, da bo okoli torte prostor za rob iz piškotov.
Biskvit prerežemo na 2 dela.
Na pekač, ki smo ga uporabili pri peki, položimo prvo plast biskvita. Nanj nanesemo približno 1/2 kreme, nato pa izbrano sadje. Jaz sem uporabila sveže slive. Položimo drugo plast.
Piškote rahlo pomočimo v kremo (da se bodo lažje sprijeli) in jih pokončno vtaknemo v prostor med torto in okroglim pekačem. Dobili smo piškotni rob.
Na vrh biskvita nanešemo še drugo polovico kreme, ki nam je ostala, in poljubno okrasimo na vrhu. Lahko položimo kose sadja (to sem naredila jaz) ali karkoli drugega.
Torta naj počiva vsaj 3 ure v hladilniku in v tem času ostane v pekaču, da se dobro strdi. Pekač odstranimo, ko se z njo želimo posladkati. :)
Dober tek.
*b* Za biskvit: *b*
*250 g moke
*100 g sladkorja
*150 ml vode
*50 ml olja
*5 jajc
*čajna žlička vanilijevege arome
*vrečka pecilnega praška
*ščepec soli
*b* Za kremo: *b*
*250 ml smetane za stepanje
*250 ml maskarpone/kremega sira
*2 žlici sladkorja
*čajna žlička vanilijeve arome
*b* Ostale sestavine: *b*
*velik paket baby piškotov
*sveže sadje
*mleko
*b* POSTOPEK: *b*
*b* Jajca *b* ločimo in beljake, ki jim dodamo ščepec *b* soli, *b* stepemo v gost sneg. Rumenjakom medtem dodamo *b* sladkor *b* in *b* vanilijevo aromo *b* ter penasto zmešamo, dokler masa rahlo ne naraste. Dolijemo *b* olje *b* in *b* vodo, *b* nato pa mešamo (najboljše z električnim mešalnikom) vsaj 2 minuti.
V drugi posodi združimo *b* moko *b* s *b* pecilnim praškom *b* in ju počasi dodajamo v prvo posodo. Pazimo, da ni grudic.
Ko je masa gladka in gosta, dodamo sneg in vse skupaj ročno zmešamo.
Maso vlijemo v velik pekač obložen s peki papirjem. Pečemo na *b* 180°C *b* v ogreti pečici za *b* 35 minut, *b* oziroma dokler ni biskvit zlato rumen.
Medtem ko se biskvit peče, pripravimo kremo. Gosto stepemo *b* smetano *b* in ji primešamo *b* maskarpone. *b* Dodamo še *b* sladkor *b* in *b* vanilijevo aromo. *b* Mešanje je lažje z električnim mešalnikom.
Naš biskvit se je spekel. Počakamo, da se ohladi, nato pa je čas za krašenje torte.
Izmerimo debelino piškotov, ki meri nekje 1,5 do 2 cm. Toliko roba biskvita moramo odrezati. Rob, ki smo ga odrezali, lahko pojemo kot pecivo ali pa ga uporabimo za okrasitev na vrtu torte. Izrezali smo ga, da bo okoli torte prostor za rob iz piškotov.
Biskvit prerežemo na 2 dela.
Na pekač, ki smo ga uporabili pri peki, položimo prvo plast biskvita. Nanj nanesemo približno 1/2 kreme, nato pa izbrano sadje. Jaz sem uporabila sveže slive. Položimo drugo plast.
Piškote rahlo pomočimo v kremo (da se bodo lažje sprijeli) in jih pokončno vtaknemo v prostor med torto in okroglim pekačem. Dobili smo piškotni rob.
Na vrh biskvita nanešemo še drugo polovico kreme, ki nam je ostala, in poljubno okrasimo na vrhu. Lahko položimo kose sadja (to sem naredila jaz) ali karkoli drugega.
Torta naj počiva vsaj 3 ure v hladilniku in v tem času ostane v pekaču, da se dobro strdi. Pekač odstranimo, ko se z njo želimo posladkati. :)
Dober tek.
Odgovori:
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
zahtevam en kos:joy::pray:
1
Se ves kdo (odjavlo me spet)
Pa dej no 🥲
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
se strinjam z Gamerom7. Zahtevam kos!!!!! Drugače:smiling_imp::imp:... Sredi noči:last_quarter_moon_with_face:muahahahhhahahah
Muihihihihihihihihihihihihihihi
Muihihihihihihihihihihihihihihi
1
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
omg, izgleda odlicno<33
1
Moj odgovor:
hanka
potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica
menstra
for girls only!!!!!!!!!!!!!!
na kok cajta si naj zamenjam vložek res nevem pls pomagajte mi:unamused::expressionless:
na kok cajta si naj zamenjam vložek res nevem pls pomagajte mi:unamused::expressionless:
Obvestila
1.9.2024
Veliki literarni natečaj "NAJST"
Sodelujte na natečaju "NAJST," ki ga najdete v rubriki FESTIVAL!
Dogodek je del programa bralne kulture, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.
POIŠČI PILOVCA/KO
Pogosta vprašanja
POSVOJI ŠNOFIJA!
Oglas
wowww, lovam temno čokolado, jogurt, cimet ...
Vsec mi je:clap::thumbsup::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes: