Poletna torta našega otroštva
6
*b* SESTAVINE: *b*
*b* Za biskvit: *b*
*250 g moke
*100 g sladkorja
*150 ml vode
*50 ml olja
*5 jajc
*čajna žlička vanilijevege arome
*vrečka pecilnega praška
*ščepec soli
*b* Za kremo: *b*
*250 ml smetane za stepanje
*250 ml maskarpone/kremega sira
*2 žlici sladkorja
*čajna žlička vanilijeve arome
*b* Ostale sestavine: *b*
*velik paket baby piškotov
*sveže sadje
*mleko
*b* POSTOPEK: *b*
*b* Jajca *b* ločimo in beljake, ki jim dodamo ščepec *b* soli, *b* stepemo v gost sneg. Rumenjakom medtem dodamo *b* sladkor *b* in *b* vanilijevo aromo *b* ter penasto zmešamo, dokler masa rahlo ne naraste. Dolijemo *b* olje *b* in *b* vodo, *b* nato pa mešamo (najboljše z električnim mešalnikom) vsaj 2 minuti.
V drugi posodi združimo *b* moko *b* s *b* pecilnim praškom *b* in ju počasi dodajamo v prvo posodo. Pazimo, da ni grudic.
Ko je masa gladka in gosta, dodamo sneg in vse skupaj ročno zmešamo.
Maso vlijemo v velik pekač obložen s peki papirjem. Pečemo na *b* 180°C *b* v ogreti pečici za *b* 35 minut, *b* oziroma dokler ni biskvit zlato rumen.
Medtem ko se biskvit peče, pripravimo kremo. Gosto stepemo *b* smetano *b* in ji primešamo *b* maskarpone. *b* Dodamo še *b* sladkor *b* in *b* vanilijevo aromo. *b* Mešanje je lažje z električnim mešalnikom.
Naš biskvit se je spekel. Počakamo, da se ohladi, nato pa je čas za krašenje torte.
Izmerimo debelino piškotov, ki meri nekje 1,5 do 2 cm. Toliko roba biskvita moramo odrezati. Rob, ki smo ga odrezali, lahko pojemo kot pecivo ali pa ga uporabimo za okrasitev na vrtu torte. Izrezali smo ga, da bo okoli torte prostor za rob iz piškotov.
Biskvit prerežemo na 2 dela.
Na pekač, ki smo ga uporabili pri peki, položimo prvo plast biskvita. Nanj nanesemo približno 1/2 kreme, nato pa izbrano sadje. Jaz sem uporabila sveže slive. Položimo drugo plast.
Piškote rahlo pomočimo v kremo (da se bodo lažje sprijeli) in jih pokončno vtaknemo v prostor med torto in okroglim pekačem. Dobili smo piškotni rob.
Na vrh biskvita nanešemo še drugo polovico kreme, ki nam je ostala, in poljubno okrasimo na vrhu. Lahko položimo kose sadja (to sem naredila jaz) ali karkoli drugega.
Torta naj počiva vsaj 3 ure v hladilniku in v tem času ostane v pekaču, da se dobro strdi. Pekač odstranimo, ko se z njo želimo posladkati. :)
Dober tek.
*b* Za biskvit: *b*
*250 g moke
*100 g sladkorja
*150 ml vode
*50 ml olja
*5 jajc
*čajna žlička vanilijevege arome
*vrečka pecilnega praška
*ščepec soli
*b* Za kremo: *b*
*250 ml smetane za stepanje
*250 ml maskarpone/kremega sira
*2 žlici sladkorja
*čajna žlička vanilijeve arome
*b* Ostale sestavine: *b*
*velik paket baby piškotov
*sveže sadje
*mleko
*b* POSTOPEK: *b*
*b* Jajca *b* ločimo in beljake, ki jim dodamo ščepec *b* soli, *b* stepemo v gost sneg. Rumenjakom medtem dodamo *b* sladkor *b* in *b* vanilijevo aromo *b* ter penasto zmešamo, dokler masa rahlo ne naraste. Dolijemo *b* olje *b* in *b* vodo, *b* nato pa mešamo (najboljše z električnim mešalnikom) vsaj 2 minuti.
V drugi posodi združimo *b* moko *b* s *b* pecilnim praškom *b* in ju počasi dodajamo v prvo posodo. Pazimo, da ni grudic.
Ko je masa gladka in gosta, dodamo sneg in vse skupaj ročno zmešamo.
Maso vlijemo v velik pekač obložen s peki papirjem. Pečemo na *b* 180°C *b* v ogreti pečici za *b* 35 minut, *b* oziroma dokler ni biskvit zlato rumen.
Medtem ko se biskvit peče, pripravimo kremo. Gosto stepemo *b* smetano *b* in ji primešamo *b* maskarpone. *b* Dodamo še *b* sladkor *b* in *b* vanilijevo aromo. *b* Mešanje je lažje z električnim mešalnikom.
Naš biskvit se je spekel. Počakamo, da se ohladi, nato pa je čas za krašenje torte.
Izmerimo debelino piškotov, ki meri nekje 1,5 do 2 cm. Toliko roba biskvita moramo odrezati. Rob, ki smo ga odrezali, lahko pojemo kot pecivo ali pa ga uporabimo za okrasitev na vrtu torte. Izrezali smo ga, da bo okoli torte prostor za rob iz piškotov.
Biskvit prerežemo na 2 dela.
Na pekač, ki smo ga uporabili pri peki, položimo prvo plast biskvita. Nanj nanesemo približno 1/2 kreme, nato pa izbrano sadje. Jaz sem uporabila sveže slive. Položimo drugo plast.
Piškote rahlo pomočimo v kremo (da se bodo lažje sprijeli) in jih pokončno vtaknemo v prostor med torto in okroglim pekačem. Dobili smo piškotni rob.
Na vrh biskvita nanešemo še drugo polovico kreme, ki nam je ostala, in poljubno okrasimo na vrhu. Lahko položimo kose sadja (to sem naredila jaz) ali karkoli drugega.
Torta naj počiva vsaj 3 ure v hladilniku in v tem času ostane v pekaču, da se dobro strdi. Pekač odstranimo, ko se z njo želimo posladkati. :)
Dober tek.
Odgovori:
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
zahtevam en kos:joy::pray:
1
Pa dej no 🥲
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
se strinjam z Gamerom7. Zahtevam kos!!!!! Drugače:smiling_imp::imp:... Sredi noči:last_quarter_moon_with_face:muahahahhhahahah
Muihihihihihihihihihihihihihihi
Muihihihihihihihihihihihihihihi
1
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
omg, izgleda odlicno<33
1
Moj odgovor:
Osmošolka<3
potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica
Testi
hoj!
jaz imam eden manjši problem glede šole.
Torej jaz sem 8. razred in imam same 5ke - dokler smo pri spraševanjih.
Preprosto nevem ampak na testu ponavadi fašem 4 ali pa 3 ker se preprosto zmedem, pač ubistvu razumem snov ampak ne znam oblikovati odgovorov na vprašanja, in se mi stvari pomešajo v glavi in preprosto na koncu ni 5 in sem razočarana nad sabo.
Jutri pišemo zgodovino in me je že zdaj strah da se ne bom odrezala tako dobro kakor sem zmožna pri spraševanju.
vesela bom če mi zna kdo svetovati in če imate vi iste probleme.
jaz imam eden manjši problem glede šole.
Torej jaz sem 8. razred in imam same 5ke - dokler smo pri spraševanjih.
Preprosto nevem ampak na testu ponavadi fašem 4 ali pa 3 ker se preprosto zmedem, pač ubistvu razumem snov ampak ne znam oblikovati odgovorov na vprašanja, in se mi stvari pomešajo v glavi in preprosto na koncu ni 5 in sem razočarana nad sabo.
Jutri pišemo zgodovino in me je že zdaj strah da se ne bom odrezala tako dobro kakor sem zmožna pri spraševanju.
vesela bom če mi zna kdo svetovati in če imate vi iste probleme.
POIŠČI PILOVCA/KO
Pogosta vprašanja
:heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart





