snofi
Naslednji Pil izide 3. januarja
Ikona Ikona Ikona Ikona
pepca oblacek

značka Mali šef: MAKRONI

MAKRONI

9
Ojla!!!!!!!!!!!!!
Ker me je #amari prosila, naj napišem recept za makrone, sem tudi ga (pisala sm ga 2ure)

*zelena* RECEPT ZA MAKRONE *zelena*
Čas priprave testa: 40 minut
Čas peke: 15 minut
Skupni čas : 55 minut

*b*MANDLJEVO TESTO:*b*

-55g fine, ekstra mandljeve moke (ne mletih mandljev ker so pregrobo mleti)

-55 g sladkorja

-42g sladkorja v prahu

-42g jajčnih beljakov
*b*ČOKOLADNI GANASCHE*b*

-55g smetane

-50g črne ali bele čokolade (ne mlečne)

10g navadnega nesoljenega masla





*b*PRIPRAVA: *b*
To delamo po korakih:
-Najprej naredimo čokoladni ganache, nato pa meringo, ki ji nato dodamo mandlje (dobimo mandljevo testo).
GANACHE:
Tukaj lahko uporabimo črno ali belo čokolado, kar nam je ljubše. Ne priporočam mlečne, ker bodo piškoti preveč sladki.
1. Smetano damo v kozico in pustimo, da vre ob stalnem mešanju cca. 1minuto.

2. Na čokolado in maslo zlijemo smetano, ter mešamo toliko časa, da se čokolada in maslo stopita.
3. Čez posodo damo prozorno folijo in jo odrežemo. Folijo brez strahu pritisnemo na ganache in s tem iztisnemo ves zrak. To pomaga, da se na čokoladi ne naredi skorjica, ki je ne sme biti.
4. Ganache postavimo v hladilnik (ne zamrzovalnik!), medtem pa bomo naredili še testo.

*b*MANDLJEVO TESTO:*b*
1. V manjšo posodo damo 42g sladkorja v prahu in mandljevo moko.
2. Zmešamo, da ni grudic.
3. V drugo posodo damo beljake.
4. Začnemo stepati in na intervale 15 sekund povečujemo moč stepanja. Pri 3. štetju do 15 sekund počasi dodajamo sladkor. Štejemo 9x.Štetje je pomembno, ker se mora sladkor stopiti v beljake.
5. Ko končamo s štetjem in dodajanjem sladkorja, stepamo še 2minuti.
6. V meringo stresemo mešanico mandljev in sladkorja ter z lopatko naredimo naslednji postopek: Podrzamo, trikrat potlačimo. To naredimo desetkrat. Če želimo, da so makroni barvni, dodamo dva ščepca barvila v prahu ali 2 kapljici tekočega barvila. Lahko naredimo večbarvne makrone: od celotne mase vzamemo 40g in dodamo drugo barvo.
*b*PRIPRAVA »POKROVČKOV« ZA MAKRONE:*b*
1. Na A4 list narišemo 12 enako velikih krogom s polmerom približno 1,7cm. Pazimo, da niso preveč skupaj, ker se bodo drugače sprijeli. Šablone še prevlečemo s flomastrom, da se bolje vidijo.
2. Vzamemo dresirno vrečko in jo spodaj spnemo s ščipalko za perilo. To naredimo zato, da nam masa ne bo stekla ven iz vrečke, ko jo bomo dajali noter.
3. Vzamemo lopatko, s katero smo prej mešali maso in masi damo v dresirno vrečko.
4. Nato čez naše »šablone« damo papir za peko. Iz dresirne vrečke odstranimo ščipalko in začnemo s stiskanjem testa. Pazimo, da začnemo na sredini kroga in samo stiskamo, dokler testo ne doseže roba. »Pokrovček« zaključimo tako, da naredimo majhen krogec po njem, saj ne želimo, da se na vrhu vidi »repek«.
5. Pečico segrejemo na 145 stopinj. Medtem naše makrone prestavimo na pladenj.
6. Zdaj pa se moramo še znebiti zračnih mehurčkov. Vzamemo večjo leseno desko. Primemo pladenj in ga prbližno z višine 20-30cm vržemo na desko. Ko je pečica segreta, pa makrone pečemo 15minut.
*b*NADEVANJE:*b*
1.Takoj, ko so makroni v pečici, iz hladilnika vzamemo ganache in odstranimo folijo. Na foliji ne sme ostati skoraj nič čokolade.
2. Ganache damo v dresirno vrečko in počakamo, da pečica zazvoni.
3. »Pokrovčke« previdno odstranimo s pladnja in pustimo, da se rahlo ohladijo.
4. Dobljene piškote razvrstimo po parih.
Malo stran od roba naredimo »polžka«.
Če želimo, lahko v sredino dodamo
malce marmelade in makroni bodo
bolj okusni in imeli več svežine!
Na vrh dodamo drugi piškot in previdno stisnemo skupaj.

Makroni so končani! Hranimo jih v hladilniku in jih pojemo v roku 5 dni.
 

Odgovori:

Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Uh, si se pa res potrudila! Vidim, da je kr dela s peko makronov:grin::grimacing::grimacing: Če je tok dela, morjo bit pa pol res dobri!:heart::heart::blush:
1
 
ma js sm bla u parizu na delavnici pa ni blo tok teško poj sm jih pa doma probala narest pa mi niso ratal. če jih boš probala delat ne uporablat bele čokolade (usaj js ne priporočam) ker se men ganache poj ni naredu
 
Hvala za nasvet!
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Bela, a so uspeli?
1
 
mhm
 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Na spletu bodi vedno prijazen in ne deli svojih osebnih podatkov.

Mali šef


Objava:

Lok

Ogledov: 145 Odgovorov: 2
 
9
#Sddhfameli
Objava:

TOFTEK

Ogledov: 115 Odgovorov: 0
 
1
Objava:

Poletna torta našega otroštva

Ogledov: 172 Odgovorov: 3
 
5
Objava:

Sladko kisli piščanec

Ogledov: 223 Odgovorov: 1
 
3
Kuharica, ki obožuje sladoled
Objava:

Breskovo bananin sladoled

Ogledov: 151 Odgovorov: 1
 
3
Objava:

Mayo - tuna sendvič

Ogledov: 189 Odgovorov: 0
 
4
Tezavica potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

Mala tezavica

Okejjj...to je tak cudno ampak jaz se torej pod pazduhami brijem tak na 2 dni. In pol se mi vedno nardijo kot neki rdeci izpuscaji. Nvm kaj naj nardim. Ma kdo kako idejo?
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Vprašanje

Kako vam je všeč zgodba v Pilu?
Zelo mi je všeč.
(177)
Srednje.
(130)
Ni mi všeč.
(35)

POIŠČI PILOVCA/KO

Pogosta vprašanja

Iščeš odgovore na vprašanja, kot so "Kako se naročim na revijo Pil?", "Kako se registrirati?", Kakšna so pravila obnašanja na Pilovi spletni strani?" in "Kam vnesem naročniško številko?" Klikni na spodnji gumb in najdi odgovore!

akok si stara
 
granger.
a ti s izmagala pac u dobrem smislu
 
grnger.
ful lepo, res cute
 
vavvvvvvvvvvv
 
ojoooj, js sm začela smrkat, pa dvomim da ...
 
Hahaha ja bravo si izumila nov recept :joy: ...
 
pa pol ko sem objavila mam še vse ostale ...
 
Uuuu sliši se fulll dobr!!! :kissing_heart::heart_eyes:
 
Bahahahahah:drooling_face:
 
izgledajo odlični:heart_eyes: mogoče pa ...
 
wowww, lovam temno čokolado, jogurt, cimet ...
 
Vsec mi je:clap::thumbsup::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes: