Sadna pita
7
Ojla!
Kako smo? Jst sem semla nazadnje objavila recept za kolač.
Pri nas je tak zlo deževni dan, pa sem se odločla, da bom pekla pito.:heart_eyes::blush:Zdej sem se pa spomnila, da bi vam lahko pokazala recept za sadno pito.
Torej:
*roza*Sestavine:*roza*
-3 jajca (beljak posebej, rumenjak posebej)
-13 dag sladkorja
-22 dag moke
-3/4 pecilnega praška
-1,5 dl mleka
-9 dag stopljenega masla
-koščki sadja
- vanilijev prašek
-zmleti orehi
(-1 žlica ruma, če želiš)
-okrogel pekač
*zelena*Testo:*zelena*
-3 jajca (beljak posebej, rumenjak posebej)
-13 dag sladkorja
-22 dag moke
-3/4 pecilnega praška
-1,5 dl mleka
-9 dag stopljenega masla
-Rumenjake in sladkor z vailijevem prašku zmešamo. Nato dodamo še mleko, moko zmešano z pecilnemu prašku. Zmešamo. Noto masi dodamo še *b*stopljeno*b*maslo.
-Posebej zmešamo še beljake, da nastane sneg. Tage nato dodamo nastali masi.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
-Okrogel pekač namažemo z maslom ali oljem. (Lahko tudi peki papir)
-Testo, ki smo ga naredlili nato vlijemo v pekač.
*b*Pečemo 45 min v pečici segreti na 200 stopinj celzija*b*
Na sliki spodaj je današnja pita. Kot lahko vidite sem od sadja izbrala jagode.
Lepo se imejte, kljub temu, da ni ravno sončen dan! Vsem želim lepe počitnice, ki se obetajo!:beach:
#amari
Kako smo? Jst sem semla nazadnje objavila recept za kolač.
Pri nas je tak zlo deževni dan, pa sem se odločla, da bom pekla pito.:heart_eyes::blush:Zdej sem se pa spomnila, da bi vam lahko pokazala recept za sadno pito.
Torej:
*roza*Sestavine:*roza*
-3 jajca (beljak posebej, rumenjak posebej)
-13 dag sladkorja
-22 dag moke
-3/4 pecilnega praška
-1,5 dl mleka
-9 dag stopljenega masla
-koščki sadja
- vanilijev prašek
-zmleti orehi
(-1 žlica ruma, če želiš)
-okrogel pekač
*zelena*Testo:*zelena*
-3 jajca (beljak posebej, rumenjak posebej)
-13 dag sladkorja
-22 dag moke
-3/4 pecilnega praška
-1,5 dl mleka
-9 dag stopljenega masla
-Rumenjake in sladkor z vailijevem prašku zmešamo. Nato dodamo še mleko, moko zmešano z pecilnemu prašku. Zmešamo. Noto masi dodamo še *b*stopljeno*b*maslo.
-Posebej zmešamo še beljake, da nastane sneg. Tage nato dodamo nastali masi.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
-Okrogel pekač namažemo z maslom ali oljem. (Lahko tudi peki papir)
-Testo, ki smo ga naredlili nato vlijemo v pekač.
*b*Pečemo 45 min v pečici segreti na 200 stopinj celzija*b*
Na sliki spodaj je današnja pita. Kot lahko vidite sem od sadja izbrala jagode.
Lepo se imejte, kljub temu, da ni ravno sončen dan! Vsem želim lepe počitnice, ki se obetajo!:beach:
#amari
Odgovori:
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
uu zgleda zelo dobro :)
1
Moj odgovor:
NvmKakJeBilMojPrejšnjiVzdevek
potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica
Kaj pomeni?
Zdravo,
spet sem jaz. Danes me oa zaniam, kaj pomeni rizler. Nevem ce ima to kakšno vezo z rizzanjem, ker govorijo "*ime* ker rizler si" tudi tistim, ki nikoli ne govorijo rizzov, prav tako pa tistim, ki neprestanjo rizzajo. Zato me zanima kej poemni ce si rizler, kdaj se to uporablja?
Hvala za odgovore
spet sem jaz. Danes me oa zaniam, kaj pomeni rizler. Nevem ce ima to kakšno vezo z rizzanjem, ker govorijo "*ime* ker rizler si" tudi tistim, ki nikoli ne govorijo rizzov, prav tako pa tistim, ki neprestanjo rizzajo. Zato me zanima kej poemni ce si rizler, kdaj se to uporablja?
Hvala za odgovore
Obvestila
1.9.2024
Veliki literarni natečaj "NAJST"
Sodelujte na natečaju "NAJST," ki ga najdete v rubriki FESTIVAL!
Dogodek je del programa bralne kulture, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.
POIŠČI PILOVCA/KO
Pogosta vprašanja
POSVOJI ŠNOFIJA!
Oglas
wowww, lovam temno čokolado, jogurt, cimet ...
Vsec mi je:clap::thumbsup::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes: