!!!KUHARSKI RECEPTI MOJE PRABABICE (OD DANES POKOJNE) NJEJ V SPOMIN <3<3<3!!! 1. del
4
:kissing_heart::kissing_heart:Ta kuharski blog posvečam najboljši prababici na svetu:sparkling_heart:
Pozdravljeni vsi:kissing_heart:, danes je za mano grozen dan:disappointed:.
Danes zjutraj je umrla moja predraga prababica iz Bosne stara 89 let:sob:. Zelo jo imam rada:heartpulse:, in mi je grozno, da nas je zapustila:cry:, vendar vem, da jo bom vedno s seboj nosila v srcu:heart_eyes:in tako ne bo nikoli zares odšla. Zato sem se ji odločila posvetiti, blogarsko knjigo receptov, ki jih bom objavila več:two_hearts:. Upam, da vam bodo recepti všeč in boste morda katerega poskusili:star_and_crescent:. Danes bom predstavila enega izmed njenih najbolj znanih in najbolj okusnih receptov: RECEPT ZA BAKLAVE:hugging::smirk:. Baklava je tradicionalna balkanska sladica:kissing_heart: iz vlečenega testa, mletih oreščkov in sladkega sirupa:hugging:. Še zlasti priljubljena je v Bosni, kjer jo običajno pripravljajo z mletimi orehi ter postrežejo ob vseh večjih praznovanjih. :sunglasses:
*modra*SESTAVINE:*modra*
:arrow_right:1 kg tanko razvaljanega in na liste razrezanega testa za baklavo (jufka)
:arrow_right:1/2 kg masla
:arrow_right:2 jajci
:arrow_right:ostra moka
:arrow_right:1 kg mletih orehov
:arrow_right:1 kg sladkorja
:arrow_right:1 l vode
:arrow_right:1/2 limone, narezane na rezine
*modra*POSTOPEK:*modra*
V kozici na nizki temperaturi počasi stopimo maslo:honey_pot:. Kozico s stopljenim maslom odstavimo in pustimo, da se maslo malo ohladi.:wind_blowing_face:
Jajci ubijemo v posodo:egg:. Dodamo 2 žlici stopljenega masla:honey_pot: in vse skupaj dobro zmiksamo. Med miksanjem nato postopoma dodajamo moko:rice:, da nastane drobna in fina kaša (tirit), ki jo zmešamo z mletimi orehi.
Pečico segrejemo na 200 stopinj Celzija. Pekač, v katerem bomo baklavo pekli, najprej namastimo s stopljenim maslom:honey_pot:, nato pa vanj položimo 2 do 3 liste testa. Vsak list premažemo s stopljenim maslom. Po testu potrosimo mešanico mletih orehov in tirita. Na orehe položimo novo plast testa, ga premažemo s stopljenim maslom in potrosimo z orehi. Postopek ponavljamo, dokler ne porabimo vseh sestavin:upside_down:. Baklavo zaključimo z 2 do 3 listi namaščenega testa.:sunglasses:
Baklavo pred peko z zelo ostrim nožem razrežemo na majhne koščke:fork_and_knife: - rombe, kvadrate, deltoloide. Manjše baklave bolje vpijejo maslo in sladko vodo in so boljšega okusa.:ok_hand::muscle: Razrezano baklavo pred peko po vrhu prelijemo s preostalim stopljenim maslom. :yum:
Pekač z baklavo potisnemo v ogreto pečico. Sladico pol ure pečemo na 200 stopinj Celzija, potem pa temperaturo znižamo na 120 stopinj in jo pečemo še 1,5 ure.:point_right::clock8:
Medtem ko se baklava peče, pripravimo sladkorni sirup:lollipop:. Na kuhalnik pristavimo lonec z vodo in sladkorjem.:rice: Vsebino na srednji temperaturi počasi zavremo. Pustimo, da sirup vre 5 minut, potem pa mu dodamo na rezine narezano limono:lemon:. Vremo še 1 do 2 minuti, odstavimo in sirup ohladimo na sobno temperaturo.:wind_blowing_face:
Ko je baklava pečena, jo vzamemo iz pečice. Še vročo prelijemo z ohlajenim sirupom:wink:. Prelivamo jo počasi, da se sirup lepo vpije:nerd:. Baklavo prekrijemo z drugim pekačem in postavimo v hla
den prostor za najmanj 48 ur.:clock8::clock8:.
Upam, da ste uživali v tem blogu in se naučili kako speči baklavo:joy::kissing_heart:. Kmalu prihaja 2 del kuharskega bloga moje prababice:wink:.
Lp pač.ena.punca:blue_heart::green_heart::purple_heart:
Pozdravljeni vsi:kissing_heart:, danes je za mano grozen dan:disappointed:.
Danes zjutraj je umrla moja predraga prababica iz Bosne stara 89 let:sob:. Zelo jo imam rada:heartpulse:, in mi je grozno, da nas je zapustila:cry:, vendar vem, da jo bom vedno s seboj nosila v srcu:heart_eyes:in tako ne bo nikoli zares odšla. Zato sem se ji odločila posvetiti, blogarsko knjigo receptov, ki jih bom objavila več:two_hearts:. Upam, da vam bodo recepti všeč in boste morda katerega poskusili:star_and_crescent:. Danes bom predstavila enega izmed njenih najbolj znanih in najbolj okusnih receptov: RECEPT ZA BAKLAVE:hugging::smirk:. Baklava je tradicionalna balkanska sladica:kissing_heart: iz vlečenega testa, mletih oreščkov in sladkega sirupa:hugging:. Še zlasti priljubljena je v Bosni, kjer jo običajno pripravljajo z mletimi orehi ter postrežejo ob vseh večjih praznovanjih. :sunglasses:
*modra*SESTAVINE:*modra*
:arrow_right:1 kg tanko razvaljanega in na liste razrezanega testa za baklavo (jufka)
:arrow_right:1/2 kg masla
:arrow_right:2 jajci
:arrow_right:ostra moka
:arrow_right:1 kg mletih orehov
:arrow_right:1 kg sladkorja
:arrow_right:1 l vode
:arrow_right:1/2 limone, narezane na rezine
*modra*POSTOPEK:*modra*
V kozici na nizki temperaturi počasi stopimo maslo:honey_pot:. Kozico s stopljenim maslom odstavimo in pustimo, da se maslo malo ohladi.:wind_blowing_face:
Jajci ubijemo v posodo:egg:. Dodamo 2 žlici stopljenega masla:honey_pot: in vse skupaj dobro zmiksamo. Med miksanjem nato postopoma dodajamo moko:rice:, da nastane drobna in fina kaša (tirit), ki jo zmešamo z mletimi orehi.
Pečico segrejemo na 200 stopinj Celzija. Pekač, v katerem bomo baklavo pekli, najprej namastimo s stopljenim maslom:honey_pot:, nato pa vanj položimo 2 do 3 liste testa. Vsak list premažemo s stopljenim maslom. Po testu potrosimo mešanico mletih orehov in tirita. Na orehe položimo novo plast testa, ga premažemo s stopljenim maslom in potrosimo z orehi. Postopek ponavljamo, dokler ne porabimo vseh sestavin:upside_down:. Baklavo zaključimo z 2 do 3 listi namaščenega testa.:sunglasses:
Baklavo pred peko z zelo ostrim nožem razrežemo na majhne koščke:fork_and_knife: - rombe, kvadrate, deltoloide. Manjše baklave bolje vpijejo maslo in sladko vodo in so boljšega okusa.:ok_hand::muscle: Razrezano baklavo pred peko po vrhu prelijemo s preostalim stopljenim maslom. :yum:
Pekač z baklavo potisnemo v ogreto pečico. Sladico pol ure pečemo na 200 stopinj Celzija, potem pa temperaturo znižamo na 120 stopinj in jo pečemo še 1,5 ure.:point_right::clock8:
Medtem ko se baklava peče, pripravimo sladkorni sirup:lollipop:. Na kuhalnik pristavimo lonec z vodo in sladkorjem.:rice: Vsebino na srednji temperaturi počasi zavremo. Pustimo, da sirup vre 5 minut, potem pa mu dodamo na rezine narezano limono:lemon:. Vremo še 1 do 2 minuti, odstavimo in sirup ohladimo na sobno temperaturo.:wind_blowing_face:
Ko je baklava pečena, jo vzamemo iz pečice. Še vročo prelijemo z ohlajenim sirupom:wink:. Prelivamo jo počasi, da se sirup lepo vpije:nerd:. Baklavo prekrijemo z drugim pekačem in postavimo v hla
den prostor za najmanj 48 ur.:clock8::clock8:.
Upam, da ste uživali v tem blogu in se naučili kako speči baklavo:joy::kissing_heart:. Kmalu prihaja 2 del kuharskega bloga moje prababice:wink:.
Lp pač.ena.punca:blue_heart::green_heart::purple_heart:
Odgovori:
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Super blog, bom enkrat poskusila. :blush::innocent::laughing:Še enkrat iskreno sožalje. :confounded::tired_face::pensive::weary:Kdaj pride naslednji del?:thinking:
2
Lepo, da boš enkrat poskusila<3. Hvala za sožalje<3. Nov del bo najbrž prišel jutri ali v četrtek :).
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Moje sožalje:disappointed_relieved: vem kako se počutiš:kissing_heart: drugače pa zelo dobra ideja za blog:wink: je poučen hkrati pa ohranjaš spomin na babico :two_hearts:
1
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Hej!!
Sem ti še v kotiček pisala.
Iskreno sožalje:rose:.
Vem, da je grozno:pensive:.
*b* Pomenbno je, da jo imaš rada, jo ceniš, da ti je mar zanjo itd. Tudi kar si napisala, da jo bos vedno nosila z sabo v srcu je zelooo lepo. Ona te ima tudi rada in ceni. Na žalost stvari pridejo in grejo ampak to naj ne bo ovira. Si super in važno je, da jo imaš rada. Če si z njo preživela tudi nekaj časa še toliko lepše mi je pa žal, da nisi mogla odditi tja:pensive:. *b*
*b* Lepo, da si ji blog posvetila. Mi je všeč:kissing_closed_eyes:. *b*
Lp, Dl
Sem ti še v kotiček pisala.
Iskreno sožalje:rose:.
Vem, da je grozno:pensive:.
*b* Pomenbno je, da jo imaš rada, jo ceniš, da ti je mar zanjo itd. Tudi kar si napisala, da jo bos vedno nosila z sabo v srcu je zelooo lepo. Ona te ima tudi rada in ceni. Na žalost stvari pridejo in grejo ampak to naj ne bo ovira. Si super in važno je, da jo imaš rada. Če si z njo preživela tudi nekaj časa še toliko lepše mi je pa žal, da nisi mogla odditi tja:pensive:. *b*
*b* Lepo, da si ji blog posvetila. Mi je všeč:kissing_closed_eyes:. *b*
Lp, Dl
2
Hvala ti Dancelover, prekrasno sporočilo si mi napisala zelo cenim res<3
In vem, da me prababica sedaj gotovo gleda iz nebes in si misli: Kako dobre prijateljice ima moja pravnukinja<3
lp pač.ena.punca
In vem, da me prababica sedaj gotovo gleda iz nebes in si misli: Kako dobre prijateljice ima moja pravnukinja<3
lp pač.ena.punca
Moj odgovor:
brzjhzb
potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica
Skincare
Hej,
sori ce ne bo slovnicno pravilno, na mojmu telefonu je zlo nadlezno vsakic pisati č, š in ž, zato jih ne bom vec pisala.
No, ugl: js mam ful cudno kozo na obrazu. Ni taka gladka, kakrsno si zelim.
Moj skincre (mam ga po dnevih):
PON: zjutraj si obraz "splaknem" z sivkinim destilatom (pac mal ga dam na vato in si potapkam po obrazu), zvecer pa se namazem s kremo proti mozoljem.
TOR: zjutraj se namazem s kremo za nego koze, zvecer natancno umijem obraz
SRE: isto kot ponedeljek
CET: isto kot torek
PET: isto kot sreda in ponedeljek
SOB: natancno umijem obraz in se namazem s kremo za nego koze in proti mozoljem
NED: umijem obraz, dam gor nek piling (ki ga je potem treba sprat dol)
A se vam zdi, da je to prevec, glede na to da sm stara skorej 13. Zdej mozolji se mi mal delajo.
Kaj vi uporablate za skincare da ste zadovolne?
sori ce ne bo slovnicno pravilno, na mojmu telefonu je zlo nadlezno vsakic pisati č, š in ž, zato jih ne bom vec pisala.
No, ugl: js mam ful cudno kozo na obrazu. Ni taka gladka, kakrsno si zelim.
Moj skincre (mam ga po dnevih):
PON: zjutraj si obraz "splaknem" z sivkinim destilatom (pac mal ga dam na vato in si potapkam po obrazu), zvecer pa se namazem s kremo proti mozoljem.
TOR: zjutraj se namazem s kremo za nego koze, zvecer natancno umijem obraz
SRE: isto kot ponedeljek
CET: isto kot torek
PET: isto kot sreda in ponedeljek
SOB: natancno umijem obraz in se namazem s kremo za nego koze in proti mozoljem
NED: umijem obraz, dam gor nek piling (ki ga je potem treba sprat dol)
A se vam zdi, da je to prevec, glede na to da sm stara skorej 13. Zdej mozolji se mi mal delajo.
Kaj vi uporablate za skincare da ste zadovolne?
Vprašanje
Kako vam je všeč zgodba v Pilu?
Zelo mi je všeč.
(233)
Srednje.
(157)
Ni mi všeč.
(43)