CIMETOVE ROLCE
15
Tole doma pogosto pripravljamo in vedno uspe pa še zelo okusno je.
TESTO:
440g moke
180 ml toplega masla
60g stopljenega masla
1 majhna žlička soli
7g suhega instant masla
POSTOPEK:
V moko daj sladkor in žličko soli. V mleko daj kvas, pomešaj in počakaj 5minut. V zmes moke, sladkorja in soli naredi luknjo in dodaj jajca, stopljeno maslo in mleko s kvasom. Gneti dokler ni testo mehko in voljno, približno 10minut. Po potrebi dodaj malo moke. Na koncu dobro pokrij s krpo. Na toplem pusti vzhajati približno 1uro. Ne vzhaja na ˝veliko˝.
NADEV:
150g zmehčanega masla
100g rjavega sladkorja (ali manj)
13g cimeta, malo kakava (po želji)
POSTOPEK:
Testo razvaljaj (NE PRETENKO). Na testo namaži maslo, posuj z sladkorjem in cimetom. Zavij v rolico in jih razreži na rolce. Peči do zlato rjave barve 20-25minut na 180°C.
GLAZURA:
100g sladkorja v prahu
1 velika žlica vanilijevega ekstrata
2 veliki žlici mleka
30g zmehčanega masla
100g kremnega sira (philadephia)
POSTOPEK:
Zmešaj z metlico, polij po vročem pecivu in počakaj, da se malo ohladi.
Žal nimam slike kakšnih svojih rolc bo pa ena iz interneta.
Lp G:zap:
TESTO:
440g moke
180 ml toplega masla
60g stopljenega masla
1 majhna žlička soli
7g suhega instant masla
POSTOPEK:
V moko daj sladkor in žličko soli. V mleko daj kvas, pomešaj in počakaj 5minut. V zmes moke, sladkorja in soli naredi luknjo in dodaj jajca, stopljeno maslo in mleko s kvasom. Gneti dokler ni testo mehko in voljno, približno 10minut. Po potrebi dodaj malo moke. Na koncu dobro pokrij s krpo. Na toplem pusti vzhajati približno 1uro. Ne vzhaja na ˝veliko˝.
NADEV:
150g zmehčanega masla
100g rjavega sladkorja (ali manj)
13g cimeta, malo kakava (po želji)
POSTOPEK:
Testo razvaljaj (NE PRETENKO). Na testo namaži maslo, posuj z sladkorjem in cimetom. Zavij v rolico in jih razreži na rolce. Peči do zlato rjave barve 20-25minut na 180°C.
GLAZURA:
100g sladkorja v prahu
1 velika žlica vanilijevega ekstrata
2 veliki žlici mleka
30g zmehčanega masla
100g kremnega sira (philadephia)
POSTOPEK:
Zmešaj z metlico, polij po vročem pecivu in počakaj, da se malo ohladi.
Žal nimam slike kakšnih svojih rolc bo pa ena iz interneta.
Lp G:zap:
Odgovori:
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Mmmm obožujem cimetove rolice! Bom poskusila tvoj recept! :heart::heart::heart::heart::heart::heart:
1
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
mi jih doma tud delano in so ful dobre
1
Snap🙂🙃🫠
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
njam cimetove rolce so moj roman empire hehe <33
0
Moj odgovor:
Svetloba3714
potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica
Energija
Ojla,
upam, da mi boste lahko pomagali.
Že nekaj časa se mi dogaja, da se počutim brez energije in ne vem, kaj naj naredim. Kot, da energije ne dobim, ampak želodec pa imam poln. To je kar težko opisati, na primer težje prehodim dolge poti, se mi kar vleče. Čudno mi je tudi to, da hitro postanem lačna (npr. 3 ure po obroku), ampak v sebi še zmeraj čutim, kot da še imam hrano v sebi (od prej).
Hvala za pomoč <33
upam, da mi boste lahko pomagali.
Že nekaj časa se mi dogaja, da se počutim brez energije in ne vem, kaj naj naredim. Kot, da energije ne dobim, ampak želodec pa imam poln. To je kar težko opisati, na primer težje prehodim dolge poti, se mi kar vleče. Čudno mi je tudi to, da hitro postanem lačna (npr. 3 ure po obroku), ampak v sebi še zmeraj čutim, kot da še imam hrano v sebi (od prej).
Hvala za pomoč <33
Obvestila
1.9.2024
Veliki literarni natečaj "NAJST"
Sodelujte na natečaju "NAJST," ki ga najdete v rubriki FESTIVAL!
Dogodek je del programa bralne kulture, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.
POIŠČI PILOVCA/KO
Pogosta vprašanja
POSVOJI ŠNOFIJA!
Oglas
Uuuu sliši se fulll dobr!!! :kissing_heart::heart_eyes:
wowww, lovam temno čokolado, jogurt, cimet ...
Vsec mi je:clap::thumbsup::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes: