Smrkci
18
*b* ZA TESTO: *b*
*115 g masla (stopljenega)
*150 g sladkorja
*1 jajce
*2 žlički vanilijevega ekstrata ali vanilijeve paste
*220 do 300 g bele moke
*1 žlica mleka
*ščepec soli
*1 žlička pecilnega praška
*ščepec sode bikarbone
*185 g borovnic
*4 žlice borovničeve ali malinine marmelade
*b* ZA POSIP: *b*
*2 žlici masla (nestopljenega)
*2 žlici rjavega sladkorja
*ščepec soli
*b* POSTOPEK: *b*
V večjo posodo vmešamo *b* maslo, sladkor, jajce, sol *b* in *b* vanilijev ekstrat, *b* v drugo pa *b* moko, pecilni prašek *b* in *b* sodo bikarbono. *b* Počasi presipamo zmes iz druge posode v večjo in medtem mešamo. Dodamo *b* mleko *b* in ponovno premešamo. Če je masa pretekoča (mora biti kompaktna in primerna za oblikovanje piškotov), dodamo moko. Ko je testo primerno, dodamo *b* borovnice. *b* Dodati moramo še veliko moke, saj testo ni dovolj gosto in se lepi (opozorilo: ne se ustrašiti, če bo dodano ogromno moke - tako so piškoti višji in bolj puhasti). Ko se testo ne lepi več, dodamo *b* marmelado. *b* Spet moramo primešati veliko moke in s postopkom nadaljujemo, dokler testo ni več lepljivo, temveč popolno za oblikovanje.
***
Oblikujemo kroglice, jih sploščimo in dobimo kroge s premerom 5 do 7 cm. Pečico ogrejemo na *b* 175°C, *b* oziroma *b* 335°F. *b*
***
*b* Pred peko *b* pripravimo posip. V skledici z vilicami zmešamo *b* maslo, rjavi sladkor *b* in *b* sol. *b* Vsak piškot na vrhu premažemo z drobno kroglico mase.
***
Piškote pečemo od 7 do 15 minut. Pečeni so, ko so na dnu rjavi, vrh je modro-vijoličast in rahlo zlato zapečen, notranjost pa sinje modra s mehko in puhasto teksturo.
***
Dober tek!
*115 g masla (stopljenega)
*150 g sladkorja
*1 jajce
*2 žlički vanilijevega ekstrata ali vanilijeve paste
*220 do 300 g bele moke
*1 žlica mleka
*ščepec soli
*1 žlička pecilnega praška
*ščepec sode bikarbone
*185 g borovnic
*4 žlice borovničeve ali malinine marmelade
*b* ZA POSIP: *b*
*2 žlici masla (nestopljenega)
*2 žlici rjavega sladkorja
*ščepec soli
*b* POSTOPEK: *b*
V večjo posodo vmešamo *b* maslo, sladkor, jajce, sol *b* in *b* vanilijev ekstrat, *b* v drugo pa *b* moko, pecilni prašek *b* in *b* sodo bikarbono. *b* Počasi presipamo zmes iz druge posode v večjo in medtem mešamo. Dodamo *b* mleko *b* in ponovno premešamo. Če je masa pretekoča (mora biti kompaktna in primerna za oblikovanje piškotov), dodamo moko. Ko je testo primerno, dodamo *b* borovnice. *b* Dodati moramo še veliko moke, saj testo ni dovolj gosto in se lepi (opozorilo: ne se ustrašiti, če bo dodano ogromno moke - tako so piškoti višji in bolj puhasti). Ko se testo ne lepi več, dodamo *b* marmelado. *b* Spet moramo primešati veliko moke in s postopkom nadaljujemo, dokler testo ni več lepljivo, temveč popolno za oblikovanje.
***
Oblikujemo kroglice, jih sploščimo in dobimo kroge s premerom 5 do 7 cm. Pečico ogrejemo na *b* 175°C, *b* oziroma *b* 335°F. *b*
***
*b* Pred peko *b* pripravimo posip. V skledici z vilicami zmešamo *b* maslo, rjavi sladkor *b* in *b* sol. *b* Vsak piškot na vrhu premažemo z drobno kroglico mase.
***
Piškote pečemo od 7 do 15 minut. Pečeni so, ko so na dnu rjavi, vrh je modro-vijoličast in rahlo zlato zapečen, notranjost pa sinje modra s mehko in puhasto teksturo.
***
Dober tek!
Odgovori:
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Njamm, zgleda dobro:yum::yum::yum:
bom probala:heartpulse::yum:
bom probala:heartpulse::yum:
2
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
uuu sigurno so bli ful dobri ;)
1
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
zloo lepo zgledajoo<3
1
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
sm nrdila
ful dobr
bom se kdaj
ful dobr
bom se kdaj
1
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Tole zgleda ful kul :) Bom naredila enkrat zagotovo<3
1
Moj odgovor:
Lilibili
potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica
Help me
hejjj uglaunm mene je ful strah da se lejzbika oziroma bisexual iskreno nevem zakaj ampak vedno dvomim vase in res nocem biti lejzbika ali bisexual ker se mi zdi to cudno. ali mi lahko pomagate ugotoviti ce sem ali nisem. ubistvu je najbrz vzrok te dileme to da je tega ogromno na internetu in se nikoli nisem bila zaljubkjena v nobenega fanta pa sem stara skoraj 17. prosim pomagajteee
Obvestila
1.9.2024
Veliki literarni natečaj "NAJST"
Sodelujte na natečaju "NAJST," ki ga najdete v rubriki FESTIVAL!
Dogodek je del programa bralne kulture, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.
POIŠČI PILOVCA/KO
Pogosta vprašanja
POSVOJI ŠNOFIJA!
Oglas
wowww, lovam temno čokolado, jogurt, cimet ...
Vsec mi je:clap::thumbsup::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes: