snofi
Naslednji Pil izide 3. maja
Ikona Ikona Ikona Ikona
pepca oblacek

značka Pisalnica: Med Živim in Neživim 16. del

Med Živim in Neživim 16. del

17
*b*6. POGLAVJE: Center,*b* 4. del


Poskušam čimprej zaspati, ampak mi ne uspe. Tako kot vsako noč mi misli zaplavajo proti mojem očetu, njemu kot zombiju, mami, Luku, Luni. Iz oči mi prilezejo zdaj že znane solze. Sploh se jih ne trudim obrisati stran. Obrišem si nos v rokav majice in trmasto držim oči skupaj. Solze me počasi odplaknejo v nemiren sen.

Zjutraj se začuda zbudim prva. Po navadi sem ena tistih, ki bi lahko, če bi lahko, spala do popoldneva ali še kasneje. Zdolgočasena neuspešno poskušam zaspati nazaj. Kmalu zaslišim premikanje tudi z druge strani sobe.
»Prosim, reci da nisem edina pokonci,« rečem v upanju, da nisem izpadla neumno.
»Ne,« se zehajoče oglasi Kris, »nisi.«
»Zbudiva tudi ostale?«
»Ne, lahko bi jih še malo pustila spati. Nekaj mi pravi, da je pred nami dolg dan.«
»Pravično.«
Nad nama se spusti zaspana tišina. Ozrem se po svojem nahrbtniku in zaprepadena ugotovim, da smo včeraj zvečer pojedli vso preostalo hrano.
»Predvidevam, da mesto poznaš bolje od mene... glede na to, da živiš... si živel tukaj?«
»Ja...«
»Bi se do nakupovalnega središča dalo priti brez, da srečamo z zombiji?«
»Seveda se da, ampak pot skozi center mesta je milijonkrat krajša. Okoli, predvidevam, ni toliko zombijev, ampak pot bi nam lahko vzela več dni. Če gremo skozi center smo tam lahko v petnajstih minutah, ampak seveda to velja samo za čisto navadne dneve, ne pa zombi dneve. Ampak tudi, če bi šli po manjših in skritih ulicah bi na poti srečali malo morje zombijev.«
»Nekako nam je zmanjkalo hrane. Čeprav mi je Alja povedala, da ste vi jedli rabutano sadje.«
»Ja, iskreno mi gre že ob misli na jabolka in grozdje na bruhanje.«
»Verjamem. Kaj predlagaš ti?«
»Iskreno je vaša ideja zelo dobra. Mi tukaj smo preveč neumni ali pa samo preveč prestrašeni, da bi se kamorkoli premaknili.«
»Verjemi, da bi bila jaz tudi še vedno doma, ampak me na žalost sili naprej volja do življenja, ki vseeno ugaša, zato ubistvu nisem prepričana kaj me žene naprej.«
»Iskanje te volje? Želja po starem življenju preden so se prikazali zombiji?«
»Mogoče. Ali pa vseeno strah pred koncem.« V mislih pomislim na svojo obljubo Luku.
*i*»April, samo ne umret... prosim. Bog ve kje sta mami in oči in vsi ostali, ne morem te izgubiti...«*i*
*i*»Ne bom umrla...«*i*
*i*»Obljubiš?«*i*
*i*»Obljubim.«*i*
Tudi, če tega ne bi nikoli naglas priznala me najbolj naprej ženejo moja družina, moji prijatelji, Luka.
»Glede na to, da se bomo danes večino dneva verjetno pogovarjali o zombijih mislim, da se zdaj lahko pogovarjava o čem drugem?« predlaga Kris in me prebudi iz otožnih misli. Tako se tudi zgodi. Pogovor naju zanese do teme o knjigah. Kot se je izkazalo je Kris prav tako knjižni molj in največji oboževalec znanstvene fantastike.

Počasi in postopoma se iz nemirnega sena začenjajo zbujati tudi ostali. Kmalu se nama pri pogovoru o knjigah pridruži Marija, sledita ji Erik in Olivija, ki se zatopita v svoj pogovor in Alja, ki se takoj odpravi k ogledalu. Čez nekaj časa ponovno sedimo v krogu, tokrat v čisti tišini, kot da bi se izogibali neizogibnemu pogovoru o tem, kaj sledi. »No, nekdo mora vprašati... kakšni so plani za danes?« naveličano reče Erik, nato pa ob mojem pogledu doda še »poleg preživeti seveda.«
»Situacija je takšna, da smo včeraj nekako pojedli vso hrano. Jaz bi rekla, da imamo pet možnosti. Prva je, da umremo od lakote. Druga, da umremo od dolgčasa. Tretja, da gremo do nakupovalnega središča in med potjo umremo zaradi zombijev. Četrta pa, da se dve ali tri osebe med nami javijo, da bodo umrle med tem ko bodo zunaj iskale hrano. Jaz, iskreno sem za peto, ki je da obupamo nad življenjem in skočimo v prepad,« rečem in nehote zavijem z očmi - nič novega.
»Jaz sem za tretjo,« se namuzni Marija.
»Jaz sem za to, da April pošljemo po hrano,« reče Erik in prekriža roke. Sarkastično se mu nasmehnem.
»Ne, ampak resno. Ali umremo od lakote, ali gremo rabutati sadje, ali pa gremo do nakupovalnega središča,« rečem z prisiljeno resnim obrazom.
»Odvisno po kateri poti bi šli do nakupovalnega središča,« reče Erik z narejenim resnim naglasom.
»Vidva se res ne znata zresniti,« naju okara Marija.
»Ja, res je,« s še vedno narejenim naglasom odvrne Erik.
»Z April sva se zjutraj pogovarjala o naših možnostih, če želimo priti do nakupovalnega središča. Lahko gremo čez center in smo dokaj hitro tam, ampak se med potjo srečamo z ogromno zombiji, lahko pa gremo okoli centra in ne reiskiramo srečanja z tako velikim številom zombijev. Ampak, če gremo okrog hodimo več dni in umremo od lakote.«
»Lepo, torej sončki, kaj predlagate?« se zasliši iz Erikovih ust.
»Jaz predlagam, da gremo čez center in se pač spopademo. Vseeno se zombijem izogibamo, ampak če pa katerega od njih srečamo, ga pa pač srečamo, poskušamo proizvesti čim manj hrupa in ga odstranimo s poti,« reče Marija. Večina nas samo prikima.
»Kaj pa, če bi vseeno šli ven iskat hrano in se vrnili nazaj sem? Mislim, če punce želijo izvesti svoj originalen plan, naj to naredijo. Meni se zdi, da je nam prej brez njih šlo odlično,« namigne Alja.
»Nam je res? Ti bi res do konca apokalipse, ali pa celo do konca življenja jedla jabolka? Jaz ne bi. Lahko pa sama ostaneš tu in si sama hodiš po sadje?« ji vrne Kris.
»Ja in zdi se mi, da jabolka niso ravno dobra za tvojo kožo?« v smehu doda njegov brat.
»Alja ne poslušaj ju... ali pa ne poslušaj Erika. Če želiš lahko ugotovimo nekaj vmesnega? Mogoče najdemo zapuščeno stanovanje ali kaj podobnega v bližini kakšnega polja?« predlaga Olivija.
»Ne, v redu je. Očitno ste vsi za to, da nas zombiji okužijo, zato verjetno lahko gremo do nakupovalnega središča.«

Na hitro poberemo vse stvari in si med tem podelimo znanja. Krisu in Eriku je do zdaj uspelo, da sta se vsem zombijem izognila skozi stranske ulice, zato nobenega še dejansko nista ubila. Marija in Olivija, kot najbolj izkušeni povesta par stvari, ki jih vemo o njih. Iz nahrbtnika vzmem pištolo, ki sta mi jo nekaj dni nazaj dali rdečelaski. Marija vzame svoj nož in Olivija manjši meč. Erik je prav tako oborožen z pištolo, ki jo je pobral doma preden so ga morali zapustiti, med tem ko sta Alja in Kris praznih rok.

»Predlagam, da gre Erik prvi, saj dobro pozna center, sledim mu jaz, saj s svojim mečem najlažje ubijem zombije. Potem sta lahko Alja in Kris, ki nosita naše štiri nahrbtnike in nazadnje še Marija in April?« Prikimamo in se v takem vrstnem redu zvrstimo zunaj. Lahko bi prisegla, da voham naš strah, slišim našo napetost, vidim zaskrbljenost na obrazih mojih prijateljev. Iskreno bi bila veliko raje v sredini naše kolone, kot pa na koncu, v primeru da se nam zombiji približajo od zadaj. Sicer vseeno ne bi želela biti Kris ali Alja, saj onedva nista oborožena in morata svoja življenja zaupati nam.

S hitro hojo in v tišini se premikamo po kar se da odmaknjenih in tihih ulicah. Kar nakenkrat se v eni izmed teh ozkih ulicah ustavimo. »Erik, prosim ne reci, da si se izgubil,« zašepeta Olivija.
»Pst... ne. Ali slišite in vohate? Okoli vogala se nam nedvomno približuje smrt.«

***

lol a mislte, da bo na naši odpravi kdo umrl?
lets hope not
um ja upam da ste uživali js sm iskreno hotla tole narest bl sad ampk i cried pr unem delu z obljubo bahah ampk to je mejbi spet sam zto k mam menstro :cowboy::thumbsup:
idk ka nj še napism tk da upam da ste užival, hvala za use lajkce pa komentarčke k jih puščate spodi (sori k tk odgovarjam po enem tednu sam tk preberem komentarje in pol si rečm da bom kasnej odgovorila in pol pozabm :smiley::gun:)
 

Odgovori:

Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Damn, pa lih zanimiv je postajal na konc, ampak tko nas puščaš v napetosti. Joj, res upam da noben ne bo umrl. (No, ok, za Aljo ne bi tok žalovala). :sweat_smile:
Lets hope, da ne srečajo neke ogromne horde zombijev zdej. Al pa če jo, da jim ne zmanjka streliva, da koga zombiji huje ne poškodujejo,, huje ranijo, okužijo, al pa celo ubijejo. Skratka, upam da oni ubijejo zombije predenj zombiji ranijo njih. Also, zkj mam feeling kot da se bo v prihodnjih delih nekdo okužil s pitjem neprekuhane vode?
Ja no, to je vse za dans. Se že veselim naslednega dela!
1
 
ja nauš vrjela ampk pol sm tud js ceu tedn na trnih k me zanima vaša reakcija lol (razn če nov del napišm pet minut pred objavo ofcc haha)
i meannn kdo bi za aljo žaloval? shes a bitch 😌
ja ka se bo zgodil z njimi nč ne povem, lah pa spoilam edin to da bo drama :) ofkors js sm najvecji drama lover <3
glede vode nevem zka maš tak občutk :]
lepo se mej hvala za komentar <33
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
wait japke škodujejo koži? ._.
drgač pa super del in mi je zlo všeč, da so zdaj že cela skupinica. me pa zanima, kaj se bo dalje zgodlo. js iskreno si ne bi upala it v center lol rajš se prehranjujem z žužki kot pa da srečam ogabne zombije. ;)
uzivej <3
1
 
idk za jabuka zdel se mi je primern da eno tako not vržem glede na njihov personality bahahaha
jaaa oni so tok kjut druščina ann js si rabm zmislt prov tk ime za njih najprj sm misnla tk crying squad al pa depresivna druščina bahah
or mentaly not gud grupa :')
bahahha sejm js bi jedla les pa kamne namest da grem vn. al pa bi se enostavn ubila bahab k bi obupala prvo sekundo
hvala za komentar <333
 
Depresivna druščina 😂😂😂
 
lolll
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
ajjjj obozujm
ampak cakam na un cas ko bos ppgostej objavljala:sob:
1
 
bahahah to še doug nebo :')
hvala <33
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Zna bit da bo gdo umrl, ja tko k si rekla, ampak js upam da nau al pa če že da ne sam ena od rdečelask bolš obe k čene bi blo eni preveč hudo, ampak to bom že zvedla u naslednem delu, drgač lajkam, fuuuul je zanimiv:heart_eyes::heart::heart_eyes::heart::heart_eyes::heart::heart_eyes::heart::heart_eyes::heart:
2
 
tenkjuuu ampk sam da povem, onidve nista dvojčici um sta tk dve leti razlike marija je 16 (bla lihkar bahaha zdle februarja) olivija zaenkat 17 in če se nemotm ma marca rd lol (valda izmišljen :sob:)
glede tega če bo kdo umrl bom pa kr ostala tih hahaah
hvala za komentarčk <333
 
sori, sam zdel se mi je da sm nek zasledila da sta dvojčici, sori, mislm da sm že popravla v urejanju objav!!!
 
sori, zdel se mi je, da sm nek zasledila da sta dvojčici, ampak mislm da sm že popravla v urejanju objav
 
ja sj okk bahahahah <3
 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Na spletu bodi vedno prijazen in ne deli svojih osebnih podatkov.

Pisalnica


Objava:

Izi bizi pesniška zbirka 1. del

Ogledov: 14 Odgovorov: 0
 
0
Objava:

Ognjene oči 1. del

Ogledov: 32 Odgovorov: 2
 
5
Objava:

ni naslova

Ogledov: 17 Odgovorov: 0
 
4
Objava:

Pes detektiv 11. del

Ogledov: 21 Odgovorov: 3
 
2
Objava:

Šola pesništva (za coolgirl5) 1. del

Ogledov: 19 Odgovorov: 1
 
0
Objava:

Izgubljena gozdna duša (fantazija) 1. del

Ogledov: 33 Odgovorov: 1
 
3
Objava:

SAMO PLEŠI🌸 9. del

Ogledov: 40 Odgovorov: 4
 
12
sportt potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

ŠPORTANJE 2

Hej,
torej razmišljati sem začela, da bi zacela trenirati kolesarstvo. Btw stara sem 14. Ali sem prestara?
Trenirala bi cestno. Ali mogoce kdo trenera oz. pozna koga da bi mi dal nasvete. Ali bi lahko tremirala tekmovalno?
hvala
lp
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Vprašanje

Če si tekmovalec, tekmovalka v Veseli šoli, te prosimo za odgovor. Vprašanje se glasi: Zakaj si naročen/a na Pil?
Na Pil sem naročen/a izključno zaradi Vesele šole.
(96)
Pil bi naročil/a tudi, če ne bi tekmoval/a v Veseli šoli.
(216)
Pila nimam naročenega, saj pri mentorici Vesele šole dobimo vse vsebine za tekmovanje.
(50)

POIŠČI PILOVCA/KO

Pogosta vprašanja

Iščeš odgovore na vprašanja, kot so "Kako se naročim na revijo Pil?", "Kako se registrirati?", Kakšna so pravila obnašanja na Pilovi spletni strani?" in "Kam vnesem naročniško številko?" Klikni na spodnji gumb in najdi odgovore!

Oglas

Zadnji odgovori

brrr skibidi dop dop dop yes yessss, skibidi ...
 
bruuuuuuh! to ni uredu! ka tf ti ni jasno?!?!?! ...
 
LJUDJE! kam je prišel ta svet! ljudje slikajo ...
 
Wow, koliko poklicov! Kaj pa si želiš biti ...
 
Hey, Res fajno se mi zdi, da si načela tako ...
 
zanimiv js bi mela 3d printer pa mi ati ne ...
 
sm pogledala tut posnetk pa je kr ok
 
Ojj, mal z zamikom odgovarjam, sam k sm ...
 
lepo:heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart::heartbeat::heartbe
 
hej, zelo urejen blog in zelo lepo razporejen. ...
 
Vem da v 7.razredu si mogu met najmanj 44 ...