Kakimisu
8
Hojla tu je recept za kakimisu!
Je sladica podobna tramisuju, ampak na mesto kave okus dobimo iz kakija. Saldica je sicer bolj za jesen in Martinovo. Ampak je hladna in sočna tako primerna tudi za pomlad in poletje.
*b*SESTAVINE*b*
1 kaki vanilija
1 žlička limoninega soka
200 g savoiardi (baby) piškotov
250 g maskarpone sirčka
400 ml sladke smetane za stepanje
150 ml mleka
1 žlička vanilijeve paste (ali semena 1 stroka vanilije)
5 žlic sladkorja v prahu
*b*PRIPRAVA*b*
Piškoti:
Najprej pripravi aromatično vanilijevo mleko, v katerem se bodo namakali piškoti.
Mleko segrej, dodaj vanilijevo pasto in 1 žlico sladkorja v prahu. Premešaj.
Savoiardi piškote na hitro pomoči v vanilijevo mleko – od žmohnosti ne smejo razpasti.
Kakijev pire:
Kaki olupi in spasiraj, nato pa ga zmešaj z limoninim sokom in 1 žlico sladkorja v prahu.
Krema:
Maskarpone zmešaj s 3 žlicami sladkorja v prahu.
V ločeni posodi stepi 200 ml sladke smetane do čvrstega, nato pa jo nežno primešaj k maskarponeju. Če ti je premalo sladko, dosladkaj.
Za streho sladkih kozarcev stepi preostalih 200 ml sladke smetane do čvrstega.
Gradnja:
Pograbi kozarček, nato vanj položi plast namočenih piškotov, ki ji sledita 2 žlici kakijevega pireja, nato pa še krema.
Vse tri plasti ponovi v istem vrstnem redu, na vrh pa čmokni stepeno smetano, ki jo veselo zasuješ s kakavom v prahu.
Postopek ponovi za vse kozarce.
vir: midvakuhava
spodaj je priložena slika kako naj bi to izgledalo
Je sladica podobna tramisuju, ampak na mesto kave okus dobimo iz kakija. Saldica je sicer bolj za jesen in Martinovo. Ampak je hladna in sočna tako primerna tudi za pomlad in poletje.
*b*SESTAVINE*b*
1 kaki vanilija
1 žlička limoninega soka
200 g savoiardi (baby) piškotov
250 g maskarpone sirčka
400 ml sladke smetane za stepanje
150 ml mleka
1 žlička vanilijeve paste (ali semena 1 stroka vanilije)
5 žlic sladkorja v prahu
*b*PRIPRAVA*b*
Piškoti:
Najprej pripravi aromatično vanilijevo mleko, v katerem se bodo namakali piškoti.
Mleko segrej, dodaj vanilijevo pasto in 1 žlico sladkorja v prahu. Premešaj.
Savoiardi piškote na hitro pomoči v vanilijevo mleko – od žmohnosti ne smejo razpasti.
Kakijev pire:
Kaki olupi in spasiraj, nato pa ga zmešaj z limoninim sokom in 1 žlico sladkorja v prahu.
Krema:
Maskarpone zmešaj s 3 žlicami sladkorja v prahu.
V ločeni posodi stepi 200 ml sladke smetane do čvrstega, nato pa jo nežno primešaj k maskarponeju. Če ti je premalo sladko, dosladkaj.
Za streho sladkih kozarcev stepi preostalih 200 ml sladke smetane do čvrstega.
Gradnja:
Pograbi kozarček, nato vanj položi plast namočenih piškotov, ki ji sledita 2 žlici kakijevega pireja, nato pa še krema.
Vse tri plasti ponovi v istem vrstnem redu, na vrh pa čmokni stepeno smetano, ki jo veselo zasuješ s kakavom v prahu.
Postopek ponovi za vse kozarce.
vir: midvakuhava
spodaj je priložena slika kako naj bi to izgledalo
Odgovori:
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
0j.
js lovam tiramisu :heart::heart::heart::heart::heart: tko da bi mi to blo zagotov tud zlo dobro bom mamo probala prepricat ce lahko nardim enkrat neki takega.
l.p @MICA635.,
js lovam tiramisu :heart::heart::heart::heart::heart: tko da bi mi to blo zagotov tud zlo dobro bom mamo probala prepricat ce lahko nardim enkrat neki takega.
l.p @MICA635.,
2
@MICA635
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
joj to je tok dobrr, jz pa babi al pa mami velikrat to nardimo ka je sezona kakijov
0
Moj odgovor:
Mika123
potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica
Obvestila
1.9.2024
Veliki literarni natečaj "NAJST"
Sodelujte na natečaju "NAJST," ki ga najdete v rubriki FESTIVAL!
Dogodek je del programa bralne kulture, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.
POIŠČI PILOVCA/KO
Pogosta vprašanja
POSVOJI ŠNOFIJA!
Oglas
wowww, lovam temno čokolado, jogurt, cimet ...
Vsec mi je:clap::thumbsup::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes: