malinini bao bansi <33
10
Ojj:four_leaf_clover:
torej, jaz sem si izmislila nek recept. Baobansov nisem še nikol delala in me ful zanima kako delat in jih bom ziher kmal nrdila. Mam pa tko res rada maline in sem se odločla da sprobam to dvoje skupi.
Torej:
*zelena*SESTAVINE:*zelena*
*b*za testo:*b*
-500 g moke
-1 žlička suhega kvasa
-250 ml tople vode
-50 g sladkorja
-1 žlička soli
-1 žlica olja (npr. sončničnega ali rastlinskega)
-1/2 žličke sode bikarbone
-1 žlička pecilnega praška
*b*postopek za omako:*b*
V kozici grejete maline in po okusu dodajate sladkor, če želite lahko to potem tudi precedite, ni pa nujno.
*b*postopek za malinino marmelado:*b*
sestavine:
-2 kg svežih malin
-4 žličk agar-agarja
-3 žličke limoninega soka
-5 dl agavinega sirupa
postopek:
Maline preberemo, temeljito operemo in odcedimo. Na kuhalnik pristavimo kozico, v katero damo maline, agar-agar, agavin sirup, limonin sok in ob stalnem mešanju počasi zavremo. Kuhamo še nadaljnjih 10 minut, da se maline zmehčajo, nato pa kozico odstavimo z ognja.
Kozarčke čim bolj do vrha napolnimo s pripravljeno marmelado in jih takoj tesno zapremo. Počakamo vsaj pol ure, da se popolnoma ohladijo. Nato jih shranimo v hladilnik, kjer jih hranimo do odprtja.
*zelena*POSTOPEK*zelena*
-V skledo presejte moko. Dodajte suhi kvas, sol, sladkor, sodo bikarbono in pecilni prašek.
-Dodajte toplo vodo in olje, ter zamesite gladko testo. Testo naj bo mehko, a ne lepljivo.
-Pokrijte s krpo in pustite vzhajati na toplem mestu za približno 1-2 uri, dokler se testo ne podvoji v velikosti.
*b*Oblikovanje kruhkov*b*
-Testo ponovno pregnetite in ga razdelite na enako velike kose (približno 12-15 kruhkov).
-Vsak kos testa razvaljajte v ovalno obliko, nato ga prepognite na polovico.
*b*nadev:*b*
-V sredino razvaljanega testa položite želeno količino nadeva. Jaz sem si zamislila, da bi dala notri malo malinine marmelade, malo meda, malo malinine omake, ter malo svežih malin (ni treba vključiti vsake kompunente, to vam le priporočam, za vsako kompunento sami presodite, če je v mojem receptu ali prekisla ali presladke, če se to zgodi dodajte maline ali med ali sladkor). To je ključni trenutek, ko se v bao kruhke doda nadev.
-Pazite, da ne dodate preveč nadeva, saj lahko to oteži zapiranje kruhka. Res je potrebno paziti na to, ker drugače je rees težko zapreti. Zato, če boste uporabili vse kompunente jih dodajajte v res majhnih količinah.
Robove testa nežno pritisnite skupaj, da zaprete nadev v notranjosti. Nekateri bao kruhki so oblikovani tako, da ostanejo na vrhu delno odprti, drugi pa so popolnoma zaprti. To je čisto vaša izbira, a jaz bom prvič poskusila z odprtimi.
-Če delate tradicionalne "zaprte" bao kruhke, pazite, da so robovi dobro stisnjeni skupaj, da med kuhanjem na pari nadev ne uhaja.
*b*Priprava za kuhanje na pari:*b*
-Pripravite parilnik in vodo za kuhanje na pari.
-Vsak bao kruhek položite na košček peki papirja in ga pustite vzhajati še dodatnih 15-20 minut pred kuhanjem.
*b*Kuhanje na pari:*b*
-V parilniku kuhajte bao kruhke približno 10-12 minut na srednji temperaturi.
-Pomembno je, da med kuhanjem parilnika ne odpirate, saj lahko to povzroči, da bao kruhki postanejo trdi.
*b*Postrežba:*b*
Bao kruhke postrezite tople, napolnjene s svojim najljubšim nadevom, ki bo tokrat že omenjeno malinin. (sicer se ponavadi je bao banse kot slana jed, a jaz sem želela neko razliko)
*b*še nekaj stvari, ki bi vam pripravo lahko olajšale:*b*
-Pravilno vzhajanje: Poskrbite za ustrezno vzhajanje testa. Testo naj vzhaja na toplem mestu brez prepiha. Čas vzhajanja lahko variira glede na temperaturo prostora.
-Nežno gnetenje: Testo nežno gnetite, da preprečite prekomeren razvoj glutena, kar bi lahko naredilo bao kruhke gumijaste.
-Pazljivo oblikovanje: Pri oblikovanju bao kruhkov bodite nežni. Preveč pritiskanja lahko iztisne zrak in naredi kruhke gostejše.
-Uporaba peka papirja: Pod kruhke postavite koščke peki papirja, da preprečite prijemanje na parilnik in ohranite obliko kruhka.
-Kuhanje na pari s pravo temperaturo: Voda v parilniku naj vre, ko dodate bao kruhke, nato pa temperaturo zmanjšajte, da se bao kruhki kuhajo na zmerni pari.
-Ne odpirajte parilnika: Med kuhanjem na pari parilnika ne odpirajte, saj to lahko povzroči, da kruhki hitro izgubijo volumen.
-Če nimate parilnika: Bao kruhki so tradicionalno kuhani na pari, kar jim daje značilno puhasto in mehko teksturo. Tukaj je opisano, kako jih skuhate na pari in alternativna metoda, če imate doma le pečico:
-Kuhanje bao kruhkov na pari
-Uporaba bambusovega parilnika
Postavite bambusov parilnik nad lonec ali vok z nežno vrelo vodo. Pazite, da voda ne dotika dna parilnika.
Parilnik obložite s peki papirjem, da preprečite prijemanje, in vanj položite bao kruhke, pri čemer pustite prostor med njimi za širjenje.
Pokrijte in kuhajte na pari približno 10-12 minut ali dokler niso puhasti in kuhani.
-Uporaba kovinskega parilnika
-Če nimate bambusovega parilnika, bo deloval tudi kovinski parilnik. Postopek je enak: obložite s peki papirjem, položite kruhke, pokrijte in kuhajte na pari.
To je to, upam, da vam je všeč, pa da boste kdaj to naredili. Oprostite, ker ni lih pregledno. Če mate kako vprašanje glede tega kar vprašajte. Sem pa mal htela in za glih ujela rok.
lp, c:cookie:
torej, jaz sem si izmislila nek recept. Baobansov nisem še nikol delala in me ful zanima kako delat in jih bom ziher kmal nrdila. Mam pa tko res rada maline in sem se odločla da sprobam to dvoje skupi.
Torej:
*zelena*SESTAVINE:*zelena*
*b*za testo:*b*
-500 g moke
-1 žlička suhega kvasa
-250 ml tople vode
-50 g sladkorja
-1 žlička soli
-1 žlica olja (npr. sončničnega ali rastlinskega)
-1/2 žličke sode bikarbone
-1 žlička pecilnega praška
*b*postopek za omako:*b*
V kozici grejete maline in po okusu dodajate sladkor, če želite lahko to potem tudi precedite, ni pa nujno.
*b*postopek za malinino marmelado:*b*
sestavine:
-2 kg svežih malin
-4 žličk agar-agarja
-3 žličke limoninega soka
-5 dl agavinega sirupa
postopek:
Maline preberemo, temeljito operemo in odcedimo. Na kuhalnik pristavimo kozico, v katero damo maline, agar-agar, agavin sirup, limonin sok in ob stalnem mešanju počasi zavremo. Kuhamo še nadaljnjih 10 minut, da se maline zmehčajo, nato pa kozico odstavimo z ognja.
Kozarčke čim bolj do vrha napolnimo s pripravljeno marmelado in jih takoj tesno zapremo. Počakamo vsaj pol ure, da se popolnoma ohladijo. Nato jih shranimo v hladilnik, kjer jih hranimo do odprtja.
*zelena*POSTOPEK*zelena*
-V skledo presejte moko. Dodajte suhi kvas, sol, sladkor, sodo bikarbono in pecilni prašek.
-Dodajte toplo vodo in olje, ter zamesite gladko testo. Testo naj bo mehko, a ne lepljivo.
-Pokrijte s krpo in pustite vzhajati na toplem mestu za približno 1-2 uri, dokler se testo ne podvoji v velikosti.
*b*Oblikovanje kruhkov*b*
-Testo ponovno pregnetite in ga razdelite na enako velike kose (približno 12-15 kruhkov).
-Vsak kos testa razvaljajte v ovalno obliko, nato ga prepognite na polovico.
*b*nadev:*b*
-V sredino razvaljanega testa položite želeno količino nadeva. Jaz sem si zamislila, da bi dala notri malo malinine marmelade, malo meda, malo malinine omake, ter malo svežih malin (ni treba vključiti vsake kompunente, to vam le priporočam, za vsako kompunento sami presodite, če je v mojem receptu ali prekisla ali presladke, če se to zgodi dodajte maline ali med ali sladkor). To je ključni trenutek, ko se v bao kruhke doda nadev.
-Pazite, da ne dodate preveč nadeva, saj lahko to oteži zapiranje kruhka. Res je potrebno paziti na to, ker drugače je rees težko zapreti. Zato, če boste uporabili vse kompunente jih dodajajte v res majhnih količinah.
Robove testa nežno pritisnite skupaj, da zaprete nadev v notranjosti. Nekateri bao kruhki so oblikovani tako, da ostanejo na vrhu delno odprti, drugi pa so popolnoma zaprti. To je čisto vaša izbira, a jaz bom prvič poskusila z odprtimi.
-Če delate tradicionalne "zaprte" bao kruhke, pazite, da so robovi dobro stisnjeni skupaj, da med kuhanjem na pari nadev ne uhaja.
*b*Priprava za kuhanje na pari:*b*
-Pripravite parilnik in vodo za kuhanje na pari.
-Vsak bao kruhek položite na košček peki papirja in ga pustite vzhajati še dodatnih 15-20 minut pred kuhanjem.
*b*Kuhanje na pari:*b*
-V parilniku kuhajte bao kruhke približno 10-12 minut na srednji temperaturi.
-Pomembno je, da med kuhanjem parilnika ne odpirate, saj lahko to povzroči, da bao kruhki postanejo trdi.
*b*Postrežba:*b*
Bao kruhke postrezite tople, napolnjene s svojim najljubšim nadevom, ki bo tokrat že omenjeno malinin. (sicer se ponavadi je bao banse kot slana jed, a jaz sem želela neko razliko)
*b*še nekaj stvari, ki bi vam pripravo lahko olajšale:*b*
-Pravilno vzhajanje: Poskrbite za ustrezno vzhajanje testa. Testo naj vzhaja na toplem mestu brez prepiha. Čas vzhajanja lahko variira glede na temperaturo prostora.
-Nežno gnetenje: Testo nežno gnetite, da preprečite prekomeren razvoj glutena, kar bi lahko naredilo bao kruhke gumijaste.
-Pazljivo oblikovanje: Pri oblikovanju bao kruhkov bodite nežni. Preveč pritiskanja lahko iztisne zrak in naredi kruhke gostejše.
-Uporaba peka papirja: Pod kruhke postavite koščke peki papirja, da preprečite prijemanje na parilnik in ohranite obliko kruhka.
-Kuhanje na pari s pravo temperaturo: Voda v parilniku naj vre, ko dodate bao kruhke, nato pa temperaturo zmanjšajte, da se bao kruhki kuhajo na zmerni pari.
-Ne odpirajte parilnika: Med kuhanjem na pari parilnika ne odpirajte, saj to lahko povzroči, da kruhki hitro izgubijo volumen.
-Če nimate parilnika: Bao kruhki so tradicionalno kuhani na pari, kar jim daje značilno puhasto in mehko teksturo. Tukaj je opisano, kako jih skuhate na pari in alternativna metoda, če imate doma le pečico:
-Kuhanje bao kruhkov na pari
-Uporaba bambusovega parilnika
Postavite bambusov parilnik nad lonec ali vok z nežno vrelo vodo. Pazite, da voda ne dotika dna parilnika.
Parilnik obložite s peki papirjem, da preprečite prijemanje, in vanj položite bao kruhke, pri čemer pustite prostor med njimi za širjenje.
Pokrijte in kuhajte na pari približno 10-12 minut ali dokler niso puhasti in kuhani.
-Uporaba kovinskega parilnika
-Če nimate bambusovega parilnika, bo deloval tudi kovinski parilnik. Postopek je enak: obložite s peki papirjem, položite kruhke, pokrijte in kuhajte na pari.
To je to, upam, da vam je všeč, pa da boste kdaj to naredili. Oprostite, ker ni lih pregledno. Če mate kako vprašanje glede tega kar vprašajte. Sem pa mal htela in za glih ujela rok.
lp, c:cookie:
Odgovori:
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
waw kul bom probala ko bomo meki maline:•
1
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
super si kse ti da to pisat ,
bom probala ko bom mela kej casa
pa ful dobro zvenijo:hugging::heart:
l.p kr en lolek
bom probala ko bom mela kej casa
pa ful dobro zvenijo:hugging::heart:
l.p kr en lolek
0
kr en lolek
Moj odgovor:
Idk🤷♀️
potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica
Rabim nasvet
Hejj
Moj bivsi ma rd in pač nevem ce naj mu kj napisem al ne. Pac pred 3 meseci me je pustu ker mu vec nisem bla zanimiva ampak ko sma bla skupi je govoril da me ma rad tocno tako kak sm. Pa pac vedno ko sem ga vprasala ce grema nekam je v zadnjeme momentu rekel da ne more ker majo obiske pa nekej pa se zdej nevem ce so bli to sam izgovori al res. Pa njegov prjatel je reku da me je myb pustu zarad sole in zdej res ne vem kaj naj. Pac js ga mam se vedno ful rada pa pogresam ga. Pls pomagajte:sob:.
Moj bivsi ma rd in pač nevem ce naj mu kj napisem al ne. Pac pred 3 meseci me je pustu ker mu vec nisem bla zanimiva ampak ko sma bla skupi je govoril da me ma rad tocno tako kak sm. Pa pac vedno ko sem ga vprasala ce grema nekam je v zadnjeme momentu rekel da ne more ker majo obiske pa nekej pa se zdej nevem ce so bli to sam izgovori al res. Pa njegov prjatel je reku da me je myb pustu zarad sole in zdej res ne vem kaj naj. Pac js ga mam se vedno ful rada pa pogresam ga. Pls pomagajte:sob:.
Obvestila
1.9.2024
Veliki literarni natečaj "NAJST"
Sodelujte na natečaju "NAJST," ki ga najdete v rubriki FESTIVAL!
Dogodek je del programa bralne kulture, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.
POIŠČI PILOVCA/KO
Pogosta vprašanja
POSVOJI ŠNOFIJA!
Oglas
wowww, lovam temno čokolado, jogurt, cimet ...
Vsec mi je:clap::thumbsup::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes: